Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Analiză cu datele platformei Termene.ro. Leroy Merlin România a reușit anul trecut să înregistreze recordul cifrei de afaceri al magazinelor din România. În schimb, a scăzut profitul. Leroy Merlin a devenit în ultimii doi ani principalul competitor al magazinelor Dedeman, care înregistrează însă afaceri de aproape patru ori mai mari față de francezii de la Leroy Merlin.

Leroy Merlin România SRL din București a raportat afaceri de peste 3,08 miliarde de lei în anul 2023. Sunt rezultate cu 4% mai mari decât anul precedent. În 2022, cifra de afaceri a fost de 2,95 miliarde de lei. Astfel, s-a înregistrat o creștere de 85 de milioane de lei de la un an la altul, între 2022 și 2023.

Recordul

Cifra de afaceri de anul trecut este cea mai mare din istoria societății comerciale. Afacerile Leroy Merlin au crescut constant de la deschiderea primului magazin în România. În toamna anului 2011, Leroy Merlin a deschis primul magazin din România pe Șoseaua Chitilei din nordul Bucureștiului. În anul următor, firma raporta o cifră de afaceri de 72 de milioane de lei.

Leroy Merlin România SRL este subsidiara multinaționalei franceze care deține brandul Leroy Merlin.

Lanțul de magazine Leroy Merlin face parte, începând cu 2007, din compania ADEO – lider european în comercializarea produselor și soluțiilor pentru o viață mai bună, atât în interiorul caselor, cât și în afara lor. Grupul ADEO înseamnă, pe scurt: 26 de companii afiliate independente și 130.000 de colegi angajați în 13 țări pentru peste 500.000.000 de clienți.

În România sunt 23 de magazine Leroy Merlin, conform site-ului propriu al lanțului de bricolaj.

Profitul

Leroy Merlin România SRL a înregistrat în 2023 un profit de 161,4 milioane de lei. Profitul a fost în scădere cu 41% față de anul precedent. În 2022, compania a raportat un profit de 270 de milioane de lei. Astfel, profitul companiei s-a micșorat cu aproape 110 milioane de lei de la un an la altul.

Profitul înregistrat în 2022, cel de 270 de milioane de lei, a fost cel mai mare din istoria societății comerciale.

2016 este anul în care Leroy Merlin România SRL a avut ultima dată pierderi. În acel an, compania a raportat pierderi de aproape 26 de milioane de lei. În 2012, după ce multinaționala a intrat în România prin achiziția primului magazin în toamna anului 2011, s-a înregistrat un profit de 10 milioane de lei.

Numărul mediu al angajaților Leroy Merlin România în anul 2023 a fost de 3.021 de persoane, cu 5% mai mult față de 2022.

Obiectul principal de activitate al Leroy Merlin România SRL este „comerțul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă și al celor pentru vopsit, în magazine specializate”, cod CAEN 4752.

Acționarul unic este Bricolage Investissement France SA, firmă care face parte din grupul Adeo.

Despre Adeo

Istoria Leroy Merlin înseamnă o tradiție de aproape 100 de ani în comercializarea produselor pentru construcția și renovarea caselor. „Această poveste a început în 1923 și a evoluat ca urmare a dorințelor, nevoilor și așteptărilor locuitorilor mai întâi din Franța și apoi din întreaga lume”, spun reprezentanții companiei.

Leroy Merlin este un lanț de magazine cu produse de bricolaj, materiale de construcție și grădină din Franța și deține în total peste 350 de magazine. Leroy Merlin este parte a grupului Adeo, controlat de familia franceză Mulliez, care mai deține și hipermarketurile Auchan, și diverse magazine precum Decathlon, Norauto, Pimkie și Kiabi.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe