Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Analiză cu datele platformei Termene.ro. Subsidiara Kaufland în România a reușit să-și păstreze în 2023 linia ascendentă constantă atunci când vine vorba de cifra de afaceri. Astfel, societatea a ajuns să înregistreze în 2023 un nou record al afacerilor companiei germane în România.

Kaufland România SCS din București a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de 18,34 miliarde de lei, cu 14% peste anul precedent. În 2022, cifra de afaceri a fost de 16 miliarde de lei, înregistrându-se astfel o creștere de aproape 2,34 miliarde de lei de la an la an, între 2023 și 2022. Cifra de afaceri din 2023 a fost cea mai mare din istoria companiei.

Creșterea constantă a cifrei de afaceri

Kaufland România a obținut neîntrerupt din 2005 creșterea cifrei de afaceri de la an la an. În niciun an, din 2005 și până acum, cifra de afaceri nu a scăzut față de anul precedent.

Deschiderea primului magazin Kaufland în România a fost în 2005. În acel an, cifra de afaceri a fost puțin peste 50 de milioane de lei. În anul următor, afacerile au crescut până la peste 750 de milioane de lei. Peste încă un an, în 2007, s-a trecut peste 2 miliarde de lei.

În 2008, cifra de afaceri a fost de 2,8 miliarde de lei. În 2017, s-a trecut de pragul de 10 miliarde de lei. Din 2021, cifra de afaceri crește de la an la an cu minimum 2 miliarde de lei.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 177 de magazine în România.

Deschiderea primului magazin Kaufland în România a fost în 2005. În anul 2017, s-a lansat marca proprie „Vreau din România”. În același timp, a început procesul de modernizare a tuturor magazinelor Kaufland.

Retailerul german Kaufland țintește să atingă borna de 200 de hipermarketuri pe piața locală până în 2025, de la 171 de unități în prezent, ritmul de dezvoltare fiind unul constant, cu cel puțin zece deschideri noi inaugurate în fiecare an, potrivit oficialilor companiei.

Profitul a scăzut puțin

Kaufland România a înregistrat în 2023 un profit de 864 de milioane de lei, o scădere cu 4% față de anul precedent. În 2022, compania a raportat un profit de 884 milioane de lei.

Numărul mediu al angajaților societății a fost în 2023 de 14.340 de persoane, cu 4% mai puțin decât în 2022.

Obiectul principal de activitate al Kaufland România SCS este „comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”, cod CAEN 4711.

Acționarul majoritar este firma germană Kaufland International Erste GMBH, cu 99,9%.

Despre Kaufland

Kaufland este un lanț de hipermarketuri din Germania, parte a grupului Schwarz, care deține și retailerul de discount Lidl. A deschis primul său magazin în 1984 în Neckarsulm și s-a extins rapid, devenind lider în ceea ce a fost anterior Germania de Vest.

În ultimii cinci ani, Kaufland a înregistrat o creștere economică continuă de 10,7%, în termeni de CAGR.

Contribuția Kaufland la economia națională s-a menținut constantă, reprezentând anual aproape 1% din PIB-ul României, iar valoarea adăugată brută totală (VAB) directă a fost de aproximativ 2,5 miliarde euro, arată o analiză realizată de compania de audit și consultanță KPMG.

Potrivit acesteia, în ultimii cinci ani, Kaufland România a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 1 miliard de euro, reprezentând taxe plătite la buget și impozitele aferente salariilor angajaților.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe