• Analiză cu datele platformei Termene.ro: Fildas Trading SRL a raportat în 2023 rezultate record din punct de vedere al cifrei de afaceri, ajungând la afaceri de 6,9 miliarde de lei.

Fildas Trading SRL din Pitești, județul Argeș, a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de 6,9 miliarde de lei. Este cu 16% mai mult decât anul precedent. Asta după ce în 2022 cifra de afaceri a fost de 5,9 miliarde de lei. S-a înregistrat astfel o creștere de aproape un miliard de lei de la an la an, între 2022 și 2023.

 

Grupul Catena-Fildas integrează șase companii importante, și anume Catena Hygeia SRL, Farmaceutica Argeșfarm SA, Catena Pharma, Lavira Transport SRL, Karmina Plus și Vileus Med-Com SRL. Cifra de afaceri a acestor șase companii este de 2,86 miliarde de lei. Reprezentanții grupului au anunțat că în 2022 toate firmele din holding au ajuns la afaceri cumulate de 12 miliarde de lei. Pentru 2023, grupul se îndreaptă spre 15 miliarde de lei, 3 miliarde de euro.

A crescut cifra de afaceri, a crescut și profitul

Fildas Trading SRL a înregistrat în 2023 un profit de 319 milioane de lei. A fost o creștere a profitului cu 29% față de anul precedent. În 2022, compania a raportat un profit de 246 de milioane de lei.

Anul trecut, numărul angajaților raportat de Fildas Trading SRL a fost de 1.660, cu 5% mai mult decât în anul precedent.

Obiectul principal de activitate al Catena Hygeia SRL este „comerțul cu ridicata al produselor farmaceutice”, cod CAEN 4646.

Acționarii firmei sunt Anca Vlad (99,9117%) și societatea Fildas SRL din București (0,0883%).

Despre grupul Catena-Fildas

Catena-Fildas este cel mai mare grup farmaceutic cu investitori locali. Holdingul cuprinde 900 de farmacii Catena și 15 depozite de medicamente Fildas la nivel național. Peste 8.100 de oameni lucrează în total în grupul farmaceutic.

Grupul Catena-Fildas a ajuns în 2022 la afaceri de peste 12 miliarde de lei (aproape 2,5 miliarde de euro), asta dacă se ține cont cumulat de divizia de farmacii și cea de distribuție de medicamente, așa cum reiese din comunicările grupului.

Catena Pharma este noua companie de miliarde care a apărut în grupul Catena-Fildas după ce a absorbit 88 de firme

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe