Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Analiză cu datele platformei Termene.ro. Fildas Trading a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri și un profit record. Compania este cea mai mare din grupul care este cunoscut în primul rând pentru farmaciile Catena.

Fildas Trading SRL din Pitești, județul Argeș, a raportat afaceri de peste 6,9 miliarde de lei/1,4 miliarde de euro în anul 2023. Aceste rezultate sunt cu 16% mai mari decât anul precedent. În 2022, cifra de afaceri a fost de 5,9 miliarde de lei. Astfel, s-a înregistrat o creștere de peste 1 miliard de lei de la an la an, între 2022 și 2023.

Cifra de afaceri realizată de Fildas Trading SRL anul trecut a fost și recordul companiei. Firma și-a crescut constant afacerile în ultimul deceniu. Cifra de afaceri a societății era de 1,27 miliarde de lei în anul 2013. Într-un deceniu, societatea și-a mărit cifra de afaceri de peste 450%.

Fildas Trading SRL face parte din grupul farmaceutic Catena-Fildas, fiind cea mai importantă companie din grup din punct de vedere al cifrei de afaceri.

Grupul Catena-Fildas integrează și alte societăți importante, și anume Catena Hygeia SRL, Farmaceutica Argeșfarm SA, Catena Pharma SRL, Lavira Transport SRL și Karmina Plus. Reprezentanții grupului au anunțat că în 2022, toate firmele din holding au ajuns la afaceri cumulate de 12 miliarde de lei. Pentru acest an, afacerile grupului se apropie de 15 miliarde de lei.

Profitul

Fildas Trading SRL a înregistrat în 2023 un profit de 319 milioane de lei. Profitul a fost în creștere cu 29% față de anul precedent. În 2022, compania a raportat un profit de 246,8 milioane de lei. Astfel, profitul companiei a crescut cu aproape 72 de milioane de lei de la un an la altul. Și profitul înregistrat în 2023 a fost cel mai mare din istoria societății comerciale.

2009 este anul în care Fildas Trading SRL a avut ultima dată pierderi. În acel an, compania a raportat pierderi de aproape 16 milioane de lei.

Numărul mediu al angajaților societății a fost în 2023 de 1.660 de persoane, cu 5% mai mult decât în 2022.

Obiectul principal de activitate al Fildas Trading SRL este „comerțul cu ridicata al produselor farmaceutice”, cod CAEN 4646.

Acționarul principal este Anca Vlad, care deține 99,9117% din acțiunile societății.

Despre

Catena-Fildas este cel mai mare grup farmaceutic cu investitori locali. Holdingul cuprinde 900 de farmacii Catena și 15 depozite de medicamente Fildas la nivel național. Peste 8.100 de oameni lucrează în total în grupul farmaceutic.

De la 1 aprilie au fost radiate 88 de firme din cadrul grupului Catena-Fildas, holding care administrează afacerile farmaciilor Catena. Cele 88 de societăți comerciale din București și Pitești au fuzionat cu Catena Pharma SRL din Pitești și au fost absorbite de această societate comercială, așa cum reiese din datele de la Registrul Comerțului și cele din Monitorul Oficial.

Cifra de afaceri cumulată a celor 88 de firme care au intrat din acest an în Catena Pharma a fost, în ultimul an raportat la Fisc înainte de fuziune, de 3,69 miliarde de lei, așa cum reiese din datele platformei Termene.ro.

Mai mult, profitul celor 88 de companii a fost de 299,9 milioane de lei, iar numărul angajaților a fost de 3.175.

Astfel, în urma fuziunii și a radierii celor 88 de societăți comerciale care au intrat în Catena Pharma, societatea Catena Pharma este acum o companie cu o cifră de afaceri de 3,804 miliarde de lei și cu 3.199 de angajați.

Catena Pharma SRL a devenit astfel a doua cea mai importantă companie, ca și cifră de afaceri, din grupul Catena-Fildas.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe