Loading the Amira Audio Citește articolul...

În data de 3 iulie 2024, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, a anunțat Corrigendumul nr. 1 de modificare a Ghidului solicitantului de finanțare aferent Intervenției Regionale 1.3.B – Sprijin pentru IMM-uri.

 

Principalele modificări:

Definiții adăugate:

  • În Glosar, a fost introdusă definiția pentru „intensitatea ajutorului”, clarificând modul de calcul al acestuia și excluderea TVA-ului rambursabil din costurile eligibile.

Informarea și vizibilitatea sprijinului:

  • Pentru proiectele cu o valoare totală mai mare de 10.000.000 euro, beneficiarii trebuie să îndeplinească activități suplimentare de comunicare, inclusiv transmiterea unui plan de acțiune și organizarea unei conferințe de presă la finalizarea proiectului.

Depunerea cererilor de finanțare:

  • Cererile se depun exclusiv prin sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021+, fiind necesară semnătura electronică extinsă a reprezentantului legal al solicitantului.
  1. Clarificări legale:
  • În cazul în care solicitantul are mai mulți reprezentanți legali, cererea de finanțare trebuie semnată și transmisă de reprezentantul desemnat prin Hotărârea AGA/Decizia asociatului unic.

Perioada de depunere și alocarea fondurilor

Cererile de finanțare pentru apelul destinat IMM-urilor pot fi depuse în perioada 1 august 2024 – 31 august 2024. Alocarea totală pentru acest apel este de 41,25 milioane euro.

Sursa: Site-ul ADR Vest

 

Accesează sinteza Ghidului

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe