Business News

Au fost publicate primele condiții de finanțare pentru programul Start-Up Nation 2024

26 martie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Noua ediție Start-Up Nation ar putea aduce o serie de noutăți în ceea ce privește condițiile de eligibilitate și de punctaj a solicitărilor.

Spre exemplu, reprezentanții Ministerului Economiei au anunțat că ediția din acest an se va axa și pe cursurile de pregătire antreprenorială care ar putea să devină condiție de eligibilitate și vor fi desfășurate ca modul în cadrul schemei.

Altă condiție anunțată de Ministerul Economiei:

„Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) pregătește, împreună cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), o nouă ediție a programului Start-Up Nation. Cea de-a IV-a ediție a proiectului de succes de susținere a antreprenorilor români presupune finanțări din fonduri externe nerambursabile în valoare de aproximativ 400 milioane de euro, prin Programul Educație și Ocupare 2021- 2027”, au anunțat reprezentanții ministerului printr-un comunicat de presă.

În prezent echipele tehnice MEAT – MIPE perfectează cadrul legal necesar lansării acestui program pentru stimularea antreprenoriatului românesc și crearea de noi locuri de muncă, cu accent pe educație și training.

Urmează consultarea publică

Programul se află încă în etapa de pregătire, iar orice informații oficiale despre punerea acestui proiect în consultare publică, adoptarea cadrului legislativ aferent și deschiderea perioadei de înscriere vor fi comunicate exclusiv de MEAT și vor fi publicate pe site-urile oficiale www.economie.gov.ro și www.imm.gov.ro.

La ultima ediție, cea din 2022, prin intermediul programului Start-up Nation România, antreprenorii au beneficiat de granturi pentru firmele nou înființate, în condițiile prevăzute în procedura de implementare. Cererile au primit finanțări în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute, în următoarele condiții:

Programul a fost derulat exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro.

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro