Business News

Rolul AI în recrutarea din România. Companiile de resurse umane dezvoltă deja programe bazate pe Inteligență Artificială

30 septembrie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Aportul Inteligenței Artificiale în procesul de selecție a angajaților este esențial, recunoaște chiar Ioana Petrea, HR & Managing Partner al agenției de recrutare RightFIT.

În ceea ce privește rolul AI în recrutare, noua tehnologie ajută atât persoanele care recrutează, cât și companiile care au nevoie de forță de muncă.

Rolul practic al AI în recrutare

Ioana Petrea, HR & Managing Partner al agenției de recrutare RightFIT, susține că, în cadrul companiei pe care o reprezintă, Inteligența Artificială este folosită în procesele de organizare a muncii, a interviurilor și chiar și a evaluării performanțelor post-recrutare.

„Folosim AI atunci când construim fișe de evaluare a performanței, pe care le personalizăm ulterior”, ne-a explicat aceasta.

Astfel, cu ajutorul AI, reprezentanții companiei pot selecta persoanele care au cele mai mari șanse să performeze pe poziția recrutată.

Aplicațiile autohtone de recrutare pot fi și cumpărate

Ioana Petrea susține că, în cadrul RightFIT, reprezentanții companiei au început chiar să dezvolte aplicații cu AI. Tehnologia proprie este folosită atât în activitatea internă a firmei, cât și vândută sub licență companiilor care doresc să-și monitorizeze resursele umane și viitoarele nevoi din acest domeniu.

„Folosim AI în cadrul unei aplicații de recrutare pe care am dezvoltat-o intern și pe care acum o vindem pe piață. Aceasta ne-a ajutat mult în digitalizarea procesului de recrutare și eficientizează considerabil închiderea de roluri”, a mai precizat specialistul în recrutare.

Ioana Petrea este sigură că activitățile de recrutare se vor realiza în viitor tot mai des cu ajutorul AI.

Am corectat greșelile gramaticale și de formatare pentru claritate și coerență.

Cele mai cunoscute platforme de recrutare care folosesc AI

Multe companii mari și platforme de recrutare au adoptat Inteligența Artificială (AI) pentru a eficientiza procesul de angajare.

Aceasta este o platformă care folosește AI pentru a analiza interviuri video și a evalua competențele candidaților. Algoritmii săi analizează limbajul corpului, expresiile faciale și tonul vocii pentru a face predicții despre performanța viitorilor angajați.

Platforma utilizează AI pentru a oferi recomandări personalizate atât recrutorilor, cât și candidaților. Algoritmii LinkedIn analizează datele din profilurile utilizatorilor și din joburi pentru a face potriviri relevante.

Această platformă folosește AI și neuroștiință pentru a analiza comportamentul și trăsăturile cognitive ale candidaților printr-o serie de jocuri. Pe baza acestor date, Pymetrics face potriviri între candidați și locurile de muncă disponibile.

IBM utilizează tehnologia AI pentru a analiza CV-urile și aplicațiile, oferind recomandări personalizate și identificând cei mai potriviți candidați pentru fiecare poziție. Watson poate, de asemenea, să evalueze și riscurile asociate cu fiecare candidatură.

Această platformă de management al resurselor umane folosește AI pentru a îmbunătăți procesul de recrutare prin automatizarea trierei CV-urilor, analiza performanței și oferirea de recomandări personalizate pentru fiecare poziție deschisă.

Folosește AI pentru a îmbunătăți procesul de screening și pentru a accelera procesul de potrivire a candidaților cu posturile disponibile. De asemenea, AI este utilizată pentru a îmbunătăți experiența candidaților și a reduce prejudecățile în procesul de angajare.

Recomandări articole Business News by termene.ro legate de AI

Articolul general:

https://termene.ro/articole/agentii_ai

Articole pe fiecare agent de pe Termene:

Cum funcționează Agentul AI TRM pe platforma Termene.ro – Business News

Cum funcționează Chat Asistent AI pe Termene.ro: Un pas înainte în dezvoltarea afacerii tale – Business News

Corectorul AI „Purteanu”: Platforma Termene lansează funcția de corectare și imbunătățire a textelor – Business News

AI Recorder: Transformarea Inovației Digitale în Soluții Practice pentru Afaceri – Business News (termene.ro)

AI Asistent Financiar: Instrumentul Digital care Revoluționează Analiza Financiară la Termene.ro – Business News

AI Asistent Task: Automatizarea task-urilor cu ajutorul AI – Business News (termene.ro)

 

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro