Business News

Afacerile care pun în scenă piesa de teatru scrisă pentru Alain Delon și jucată de Florin Piersic

18 august 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

În acest weekend, familia actorului frnacez Alain Delon a anunțat că acesta a murit duminica, 18 august. Alain Delon avea 88 de ani. Anunțul a fost făcut de cei trei copii ai săi: Alain Fabien, Anouchka, Anthony.

Actorul „s-a stins din viață în linişte în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi şi de familia sa. (…) Familia sa vă roagă să îi respectaţi viaţa privată în această perioadă de doliu extrem de dureroasă”, se arată în comunicat, potrivit News.ro.

Amintire din România cu Alain Delon

Născut la 8 noiembrie 1935, Delon a revoluţionat cinematografia cu filmele sale de acțiune în care alterna rolurile de băiat bun cu cele de răufăcător.

„Dacă m-ar pune cineva să aleg o amintire, un moment unic, dar unul singur, din 23 ani de TIFF, n-aș sta prea mult pe gânduri: vizita lui Alain Delon din 2017. Nu am văzut atâta iubire, căldură, emoție, niciodată”,a scris și regizorul Tudor Giurgiu pe Facebook după ce a aflat vestea tragică.

„Aproape 4.000 de oameni, de toate vârstele, veniți din toată țara în Piața Unirii din Cluj, să îl vadă, să îl copleșească. Probabil, cel mai mare star european dintr-o altă epocă a cinemaului. Cea de dinainte de filmele cu supereroi, o lume fără smartphones si instagram. Tot la Cluj a declarat: “Sunt bucuros şi mulţumit că am făcut toată viaţa mea ce am vrut. Asta e bine. Cel mai e bine e să poţi să faci în viaţa ta ce vrei, unde vrei, cu cine vrei şi când vrei. Şi asta e fabulos!“ Un om care s-a bucurat din plin de viață. RIP Alain Delon!”, își mai amintește regizorul român.

Piesa de teatru scris pentru Delon și jucată cu casa plină în România

Spectacolul „Străini în noapte” a fost pus în scenă în România de 1.281 de ori. Piesa a fost jucată pentru prima data în Franța, de Alain Delon

Textul piesei de teatru, scris de Éric Assous, a fost inițial intitulat „Les Montagnes russes”, iar piesa a fost dedicată actorului francez Alain Delon. Cu toate acestea, acesta a jucat-o doar de 99 de ori. Florin Piersic a spus spectatorilor la piesa din București că actorul francez i-ar fi comunicat că s-a oprit la 99 de reprezentații pentru că francezii nu erau prea interesați de spectacol.

Spectacolele „Străini în noapte” au avut mereu casa închisă în București, la Sala Mare a Teatrului Național București, chiar dacă prețul unui bilet a depășit 150 de lei, indiferent de locul în sală.

Adaptarea românească a piesei a fost denumită „Străini în noapte” și a fost pusă în scenă de Radu Beligan.

Afacerile din jurul spectacolului

Camy Maria Art SRL din București, Scândura Scenei SRL și Nufărul Alb Spectacole SRL, toate societăți din București, au organizat spectacolele. De exemplu, biletele erau vândute de Camy-Maria Art SRL, iar afișele și organizarea erau, conform anunțurilor, opera societăților Scândura Scenei SRL și Nufărul Alb Spectacole SRL.

Acționarii celor trei firme sunt aceleași două persoane: Maria Vlad și Gheorghe Vlad.

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro