Business News

Știrile zilei, 5 septembrie. Ce tip de credite au încheiat firmele în primul semestru din 2024. Ce județe au cele mai bune conexiuni

5 septembrie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00.

Asociația Prosumatorilor din România (APCE) anunță lansarea „Ghidul noului prosumator” pentru a sprijini beneficiarii „Casa Verde 2024” în a înțelege cum se poate beneficia de condițiile acestui program și a obține cele mai bune soluții pentru un sistem fotovoltaic de calitate. „Trăim un oarecare paradox, în sensul că in timp ce statul român este expert în solicitarea taxelor și impozitelor, atunci când vine vorba de oferirea de fonduri, lipsește viziunea și claritatea. Deși Programul „Casa Verde 2024″ are un buget de două miliarde de lei, acesta nu vine cu un Caiet de sarcini minimal pentru instalarea unor sisteme fotovoltaice hibride de calitate, anunță Economica.net.

Planurile Renault și Dacia pentru piața din Turcia și alte piețe internaționale pleacă de la o ecuație nouă: mașina va fi fabricată în uzina Renault din țara vecină, iar pentru asta prețul poate urca substanțial, relevă datele analizate de Profit.ro. Cât costă noul Duster, cu sigla Renault, în Turcia? Enorm! Mașina lansată de Dacia în acest an, fabricată la Mioveni, a început să fie livrată deja, din iunie, când dealerii și primii clienți și-au primit mașinile comandate încă din aprilie – mai.

Soldul creditelor acordate de bănci companiilor private a înregistrat un avans de doar 1% în primul semestru în acest an, ajungând la echivalentul a 193,5 miliarde de lei la nivelul lunii iunie, cu doar două miliarde peste nivelul din decembrie 2023, reiese din datele Băncii Naționale a României (BNR), conform Curs de Guvernare. Față de iunie 2023, creditele corporate au consemnat un avans de 5,1%. Datele mai sugerează totodată o predilecție a companiilor pentru credite în lei pe termen scurt. Astfel, în funcție de moneda în care s-au împrumutat, soldul creditelor corporate în lei au consemnat un avans de 2% în acest an (5,8% față de iunie 2023), în vreme ce soldul creditelor în euro a scăzut cu 0,5% față de decembrie (avans de 4,3% față de iunie 2023).

Viteza medie de download pentru internetul fix, în creştere de aproape trei ori, în ultimii șase ani, în timp ce viteza de internet mobil a crescut constant în ultimii șase ani, doar într-una dintre rețelele celor patru mari companii care operează în România, arată cel mai recent raport publicat de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), anunță Economica.net. După Prahova, care e județul de pe primul loc, cea mai mare viteză se regăsește în Harghita, cu 268 Mbps, iar Top 3 este încheiat de județul Tulcea, cu 213 Mbps. Bucureștiul, cu 181 Mbps, se află abia pe locul al șaptelea, la mică de distanță de Sibiu, cu 186 Mbps și de Cluj, care a a avut o viteză medie de 185 Mbps.

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro