Business News

Cum arată noua Carte de Identitate a Vehiculului eliberată din această săptămână de RAR. Vechiul model nu trebuie schimbat până la reînnoire

2 august 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Registrul Auto Român a schimbat modelul Cărții de Identitate a Vehiculului (CIV). Documentul  are un nou format, adaptat prevederilor legislative actuale, anunțat reprezentanții instituției.

Cartea de Identitate a Vehiculului în noul format este eliberată din această săptămână, conform datelor obținute de la Registrul Auto Român. Noul model al Cărții de Identitate a Vehiculului este liberat doar automobilelor care sunt înregistrate pentru prima dată. Pentru vehiculele care au vechiul model, acest model vechi nu trebuie schimbat cu forma nouă a Cărții de Identitate a Vehiculului.

Cum arată noul format, ce s-a schimbat

Din punct de vedere vizual, noul model de Carte de Identitate a Vehiculului (CIV) arată astfel:

Cartea de Identitate a Vehiculului, sursă: RAR/Facebook

Cartea de Identitate a Vehiculului, sursă: RAR/Facebook

Când poate fi înlocuit

Vechiul model de CIV va putea fi schimbat, la cerere, în cazul pierderii sau deteriorării de exemplu.

O informare cu privire la noul format al documentului a fost transmisă şi către staţiile ITP autorizate, iar schimbarea a fost necesară pentru a ne adapta cerinţelor prevăzute în OG 78/2000, precum şi ordinului comun MTI/MAI/MF nr. 211/28/391/2024 care stabilește noul format al CIV.

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro