Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Prima schemă de ajutor de stat finanțează investițiile în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum, iar cea de-a doua sprijină același tip de investiții pentru proiecte privind societăți și regii autonome. Bugetele programelor sunt de 415 milioane de euro și, respectiv, 400 milioane de euro.

Ministerul Energiei a lansat recent apelul de proiecte din cadrul Fondului pentru Modernizare în cadrul Programului-cheie nr. 1 – Surse regenerabile de energie și stocarea energiei – Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum.

Bugetul total estimat este echivalentul în lei al sumei de 415.000.000 euro și reprezintă sume nerambursabile din Fondul pentru modernizare.

Obiectivele programului

Activitățile finanțabile în cadrul acestui apel de proiecte vizează: realizarea capacităților noi de producere energie electrică din surse eoliene, realizarea capacităților noi de producere energie electrică din surse solare (sub 5 MW inclusive sau peste 5 MW) și realizarea capacităților noi de producere energie electrică din surse hidro.

Proiectele trebuie depuse în platforma electronică dedicată FM, MySMIS2021, ce poate fi accesată la adresa.

Data închiderii apelului este 23 iulie 2024, ora 17:00.

„Valoarea totală a investițiilor va depăși 2 miliarde de euro, ceea ce va genera dezvoltare locală, locuri de muncă mai bine plătite și prețuri mai mici la facturi pentru români și companii. Anticipăm că vom finanța 1700-2000 MW în capacități noi de producție, plus încă pe atât pentru autoconsum, minim 70% energie pentru consum local. Sunt proiecte care se vor finaliza în următorii doi ani”, a declarat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Documentele finale aferente apelului de proiecte, respectiv Schema de ajutor de stat și Ghidul solicitantului, pot fi accesate la adresa de internet de aici.

Ajutor de stat pentru investiții în surse de energie regenerabilă dezvoltate de societăți și regii autonome.

Al doilea apel

Al doilea apel vizează sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru proiecte privind societăți și regii autonome.

În cadrul acestei proceduri de ofertare concurențiale pot fi finanțate nerambursabil proiecte care au ca obiectiv implementarea uneia dintre acțiuni: realizarea capacităților noi de producere energie electrică din surse eoliene, realizarea capacităților noi de producere energie electrică din surse solare și realizarea capacităților noi de producere de energie electrică din surse hidro.

Documentele finale aferente apelului de proiecte, respectiv Schema de ajutor de stat și Ghidul solicitantului, pot fi accesate la adresa de internet de aici.

Proiectele urmează să fie depuse în platforma electronică dedicată FM, MySMIS2021, ce poate fi accesată la adresa.

Data închiderii apelului: 23 iulie 2024, ora 17:00.

Bugetul total estimat este echivalentul în lei al sumei de 400.000.000 euro.

 

  • CE mai puteți citit pe Termene.ro:

Guvernul a aprobat taxa de lux pe proprietățile peste 500.000 de euro.

291 de firme cu acționariat rusesc au fost înființate în România după ce Rusia a fost supusă sancțiunilor internaționale

Nasty – afacerile din România. Ilie Năstase a avut firme de taximetrie și amenajări interioare. Este administrator la Hotel Aurelius Împăratul Romanilor

Guvernul și Comisia Europeană negociează și variantă creșterii impozitul de 3% pe cifra de afaceri

Ce afaceri mai sunt în Jurilovca, sat nominalizat să intre în 2024 în lista Best Tourism Villages

Ultimele noutăți despre Start-Up Nation 2024: Informații noi despre când și cum vor fi selectate firmele de consultanță

Clasamentul intermediar al firmelor cu cele mai mari profituri înregistrate în 2023, actualizat până pe data de 7 mai

Cele șase sate din România care pot intra anul acesta în lista mondială Best Tourism Villages

Ghidul complet pentru calculul CASS și CAS la completarea Declarației Unice pentru venituri extrasalariale

Senatul a adoptat proiectul de lege prin care PFA-urile se pot transforma în SRL-uri

Țigările electronice vor avea acciză, conform unui proiect al Ministerului de Finanțe

Legea agentului imobiliar. Intermediarii vor fi obligați să urmeze cursuri și să se înscrie într-un registru public administrat de ANCPI

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe