• Azi e miercuri, 24 aprilie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 2 în 2 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 2 ore, dacă e cazul, pagina este updatată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Negocieri pentru vânzarea Tarom.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu se va întâlni mâine, la București, cu oameni de afaceri din Emiratele Arabe Unite pentru a găsi soluții pentru salvarea TAROM, anunță Economica.net. „Mâine avem o comisie mixtă cu oameni de afaceri din Emirate, e un follow-up după vizita noastră, care are loc mâine la București unde încercăm să găsim soluții pentru TAROM”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, la conferința de presă de la Tulcea, unde a avut loc inaugurarea noului aeroport.

  • ANIS are un nou președinte.

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) are un nou președinte, în persoana lui Edward Crețescu, CEO Regista, ales în acest rol în cadrul Adunării Generale a Membrilor, anunță Profit.ro.

  • Televiziunea națională se lansează în streaming.

Societatea Română de Televiziune (TVR) vrea să lanseze o aplicație pentru telefoane mobile și televizoare smart pentru streaming video pentru fiecare stație TV. Utilizatorii vor putea accesa conținutul video atât în regim de live, cât și înregistrat, iar platforma va afișa inclusiv reclame, anunță Economica.net.

  • România nu mai primește bani din PNRR până la alegerile din iunie.

Comisia Europeană va lua o decizie pe cererea de plată numărul trei din PNRR depusă de România abia în luna iunie, după alegerile europarlamentare, conform informațiilor obținute în exclusivitate de Economedia. Autoritățile române au cerut (și obținut) o nouă prelungire pentru evaluarea cererii, după ce Comisia ar fi cerut noi clarificări, conform unor surse guvernamentale. În aceste condiții, se reduc și șansele ca România să depună în acest an cererea de plată numărul patru, care conține alte reforme esențiale, strategice și delicate, respectiv noua lege a salarizării unitare și reforma fiscală.

  • Damen cere despăgubiri de jumătate de miliard de euro României într-un litigiu internațional.

Grupul olandez Damen a dat România în judecată la Curtea Internațională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acționar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA, ce operează șantierul naval omonim de la malul Mării Negre, iar Damen a rămas cu 49% din capital și a preluat controlul managementului operațional al societății, anunță Profit.ro.

  • Prima variantă a programului Start-Up Nation 2024.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a pus în dezbatere marți, 23 aprilie, proiectul ordonanței de urgență al Start-Up Nation 2024, anunță Termene.ro. Din proiectul ordonanței de urgență care va reglementa programul Start-Up Nation 2024 reiese că o mare parte din finanțările de 446 de milioane de euro ar urma să fie oferite proiectelor depuse de antreprenori sub 30 de ani din alte regiuni decât București și Ilfov. Start-Up Nation 2024 a fost împărțit în două subprograme, unul adresat exclusiv tinerilor sub 30 de ani. Al doilea este direcționat spre persoanele între 30 și 35 de ani sau spre șomeri cu indemnizație de șomaj sau fără, dar sunt în căutarea unui loc de muncă sau sunt fără ocupație de mai mult timp. Valoarea unui grant se ridică până la maximum de 50.000 de euro (250.000 de lei), iar beneficiarul trebuie să asigure minimum 10% din finanțarea pe care o cere. Pentru solicitanții din regiunea București-Ilfov valoarea bugetul este de 29,75 milioane de euro, iar granturile se acordă doar tinerilor sub 30 de ani. Start-Up Nation 2024 își propune să ducă la înființarea a peste 7.200 de întreprinderi mici și mijlocii și a peste 15.500 de locuri de muncă.

  • Dacia Sandero, creștere de 20% a vânzărilor în primul trimestru din 2024.

Grupul auto francez Renault a raportat marți venituri peste așteptări pentru primul trimestru al acestui an, grație cererii pentru modele precum noul Clio, Dacia Sandero şi modelul electric Megane E-Tech, transmite Bloomberg, conform Agerpres. În primele trei luni ale acestui an, grupul Renault a vândut 549.099 unități, în creștere cu 2,6% în ritm anual, iar veniturile au urcat cu 1,8% în ritm anual, până la 11,7 miliarde de euro, peste estimările analiștilor care mizau pe un rezultat de 11,4 miliarde de euro. Renault a precizat că modelele complet electrice şi hibride au reprezentat 48% din mixul său de vânzări, chiar dacă producătorii auto europeni se confruntă cu o scădere a cererii de vehicule electrice în regiune, anunță Wall-street.ro.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe