Transporturile rutiere de marfa reprezintă cea mai simplă și rapidă soluție de expediere a bunurilor, pe baza infrastructurii disponibile și a ofertei variate de servicii logistice, la care o companie beneficiară poate avea acces. 

 

Pe acest segment de piață, transporturile rutiere în regim de grupaj asigură un plus de dinamism într-o piață mai mult decât competitivă, precum este cea a transporturilor rutiere de marfă. Iată ce reprezintă acestea și care sunt beneficiile pe care le generează accesarea lor:

Ce sunt transporturile rutiere de marfa în regim de grupaj?

O entitate ce asigură un astfel de serviciu la nivel național și internațional le garantează firmelor beneficiare șansa de a expedia în România sau peste granițe colete, pachete sau diferite tipuri de mărfuri, pe rute sigure și în cel mai rapid timp posibil. 

 

Dar cu toate acestea, ce presupune mai exact conceptul de “transport în regim de grupaj”? Ei bine, în cadrul aceluiași transport rutier, există posibilitatea de preluare a marfurilor de la mai mulți furnizori și livrarea acestora la un număr de mai mulți destinatari. 

 

Cu alte cuvinte, acest tip de transport marfa pe cale rutieră nu are un caracter liniar, iar organizarea optimă a unei unui astfel de flux al mărfurilor generează o serie de avantaje.

Ce avantaje asigură un transport de marfă în regim de grupaj? 

Ideea inspirată de a miza pe un transport de grupaj, oferit de o companie cu experiență pe acest domeniu de activitate complex, vine la pachet cu mai multe avantaje:

Disponibilitate prin combinarea mărfurilor în același transport

Pe baza strategiilor de logistică proiectate și implementate cu succes, o firmă cu servicii de transport in grupaj poate satisface gama variată de nevoi ale clienților, incluzând mărfuri de la furnizori diferiți în cadrul aceleiași curse. 

 

Astfel, nivelul de disponibilitate al unei companii de transport în regim de grupaj este unul mult mai ridicat, comparativ cu scenariul în care s-ar efectua câte un transport individual, cu marfă relocată de la un singur furnizor către un singur destinatar. 

Securizare optimă a tuturor mărfurilor transportate în aceeași cursă 

Flexibilitatea este cheia într-un domeniu atât de dinamic, precum cel al transporturilor rutiere în regim de grupaj. De aceea, o companie cu experiență pe această arie poate oferi servicii adaptate nevoilor clientilor, la prețuri accesibile, dar construite în jurul securizării mărfurilor.

 

Pentru evitarea tuturor neplăcerilor apărute inopinat pe traseu, ce pot cauza dispari sau distrugerea mărfurilor transportate, o companie cu servicii de transport în regim de grupaj asigura următoarele acțiuni:  

 

  • Implementarea soluțiilor de ultimă generație pentru monitorizare GPS; 
  • Marcarea adecvată a bunurilor expediate în cazul acestui tip de transport;
  • Transportarea și depozitarea mărfurilor cu sisteme de prindere specifice tipului de transport realizat și conforme cu normele în vigoare, prevăzute de UE;
  • Inventarierea corecta a bunurilor și completarea unor informații suplimentare pentru incarcaturile provenite de la furnizori diferiți (greutate, dimensiuni samd);
  • Instruirea personalului pentru o realizare a sarcinilor de serviciu într-o manieră etică.

Soluții logistice de top pentru eficientizarea costurilor 

Managementul mărfurilor ce urmează a fi expediate poate presupune și gruparea bunurilor eterogene în aceeași unitate de grupaj. Cu alte cuvinte, mărfuri de dimensiuni diferite se ambaleaza în mod eficient în același container, sau se stivuiesc cu atenție pe același palet. Astfel, se reduc semnificativ costurile cu manipularea, stocarea și numărarea bunurilor. 

 

Mai mult decât atât, standardizarea unităților de transport este mai mult decât utilă în cazul unui transport de grupaj, deoarece permite simplificarea întregului proces de lucru. Livrările standardizate minimizează provocările din etapa de încărcare, așadar, se pot găsi soluții contextuale, pentru o dinamică mult mai bună. Ex: utilizarea unor autovehicule de tip double deck, utilizarea unor autovehicule cât mai ușoare, pentru încărcarea cu cât mai multă marfă, facturarea la metru pătrat ocupat în camion samd 

Romsped Cargo – Partenerul tău pentru un astfel de transport

Romsped Cargo asigură servicii de transport rutier în regim de grupaj, atât în România, cât și în afara granițelor, conform prevederilor contractuale stabilite și cu o grijă deosebită pentru securizarea mărfurilor expediate. 

 

Îmbunătățirea constantă a proceselor de lucru și satisfacerea așteptărilor clienților reprezintă doar două dintre obiectivele principale ale companiei Romsped Cargo, operator specializat pe management logistic și transport în regim de grupaj. 

 

Din 2006, Romsped Cargo răspunde cu brio solicitărilor de transport rutier pentru mărfuri, utilaje și echipamente, transporturi agabaritice și speciale, în regim de grupaj sau urgență.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe