Să ai mai mult timp pentru tine înseamnă să fii un om mai calm și mai relaxat care va reuși să fie în același timp și mai productiv și performant. Alegerile personale influențează succesul profesional, iar micile detalii fac diferența și te ajută să îți îndeplinești scopurile atât acasă, cât și la muncă. Curios să afli ce alegeri poți face? Atunci iată câteva idei!

Curățenia te ajută să fii mai relaxat acasă și la serviciu

Un mediu organizat și curat te ajută să te concentrezi mult mai bine la sarcinile zilnice. Există unele dispozitive moderne care reduc timpul alocat curățeniei, așa că pentru a locui într-o casă curată care să îți ofere un sentiment plăcut nu trebuie să investești excesiv de mult timp. Un aspirator Dyson V8 este un exemplu elocvent în acest sens, deoarece cu ajutorul tehnologiei inteligente îți permite să cureți rapid întreaga locuință pentru ca viața ta să se schimbe total.

 

Dyson V8 este un aspirator fără fir, deci un avantaj major este acela că îl poți utiliza în toate colțurile încăperilor și te bucuri de curățenie până în cel mai mic detaliu. O locuință ordonată și curată este importantă pentru starea ta de bine, dar și pentru sănătate și confort. 

Trebuie să îți pui mereu starea de spirit pe primul plan 

Alege întotdeauna activități care să te ajute să îți păstrezi calmul și apelează la nevoie la ceaiuri naturiste, la magneziu și calciu. Atunci când ai o stare de spirit bună și tratezi toate lucrurile cu calm, succesul profesional apare mult mai ușor pentru că îți canalizezi energia în direcția potrivită. În schimb, dacă mereu ai conflicte în familie și mintea ta tinde să alunece în acea direcție, vei observa că randamentul tău la muncă scade simțitor pe zi ce trece din cauza faptului că nu reușești să găsești un echilibru interior. Cel mai util în aceste situații este să încerci să aplanezi conflictele sau să te detașezi de ele cât mai mult posibil. Alegerea trebuie să îți aparțină și să conștientizezi că sănătatea ta mentală reprezintă o prioritate. 

Înconjoară-te de oameni optimiști

Dacă alegi să ai întotdeauna în jur oameni calmi și cu gândire pozitivă te vei bucura de o influență benefică, o influență care te va ajuta în toate aspectele vieții, inclusiv pe plan profesional. În schimb, dacă în jurul tău ai mereu oameni posaci care îți generează o stare de spirit proastă, vei avea tendința de a absorbi toate aceste sentimente, lucru care e foarte posibil să îți afecteze capacitatea de concentrare sau care te va demoraliza, afectându-ți capacitatea de muncă. 

Asigură-te că te relaxezi în timpul liber

Atunci când ești acasă, în timpul tău liber, nu rezolva probleme de la muncă și nici măcar nu vorbi despre serviciu. Încearcă să faci alegerea corectă și să separi munca de familie, în așa fel încât să te bucuri de zilele în care nu trebuie să mergi la birou, să răspunzi la e-mailuri sau să stai în sala de ședințe ore în șir. Această opțiune de a trasa o linie clară între viața personală și cea profesională este una foarte sănătoasă care te va motiva și mai mult să dai totul atunci când te afli la locul de muncă.

Fă sport cât mai mult sau găsește pasiuni care să te ajute să îți eliberezi mintea și nu uita să te odihnești cât mai mult. 

 

Viața personală nu trebuie să se confunde în niciun caz cu cea profesională, însă este un fapt cunoscut că orice alegere are consecințe pe ambele planuri. Dacă reușești să menții un echilibru acasă, în familie, să duci o viață liniștită, vei reuși să te bucuri de succesul profesional spre care tinzi și nu vei suferi din cauza stresului sau a anxietății. 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe