Unul din criteriile pe care le au în vedere mulți clienți în evaluarea condițiilor de cazare se referă la curățenia și dotările din baia camerei de hotel. De altfel, acestea se numără printre primele detalii care sunt verificate de cei care se cazează la hotel, iar dacă baia face de la început o impresie proastă, în mod cert, unitatea de cazare nu va beneficia de aprecieri favorabile.

Ținând cont de acestea, am considerat că ar fi util atât pentru administratorii de unități de cazare, cât și pentru clienți, să facem o prezentare a celor mai importante dotări care trebuie să se găsească într-o baie hotelieră.

Săpun

Cea mai bună opțiune este săpunul lichid, care se pune la dispoziție în dispensere speciale, aflate atât în apropierea chiuvetei, cât și a cabinei de duș sau a căzii de baie. Este de preferat ca rezerva de săpun lichid să fie completată după plecarea fiecărui client, pentru că un dispenser golit pe jumătate nu face o impresie plăcută unui nou venit.

Se pot folosi și săpunuri solide, însă doar din gama celor hoteliere, destinate utilizării de către o singură persoană. În acest, caz numărul săpunurilor trebuie să fie cel puțin egal cu cel al locurilor din cameră și ar fi ideal să existe săpunuri separate pentru chiuvetă și duș sau cadă.

Uscător de păr

Deși normele de clasificare a unităților de cazare prevăd obligativitatea acestei dotări doar în cazul hotelurilor de cel puțin 3 stele, un uscător de păr hotelier poate fi pus la dispoziție în orice baie și, în mod sigur, nimeni nu se va declara nemulțumit.

Poate doar zgomotul făcut de un astfel de aparat să poată fi deranjant, însă acest lucru nu se va întâmpla dacă vei folosi un uscător de păr pentru hotel Valera Silent Jet Protect Shaver 2000 W. În ciuda motorului puternic, acesta este și foarte silențios, astfel că zgomotul său va fi abia perceptibil chiar și în interiorul băii.

O variantă mai ieftină, dar la fel de eficientă, este uscătorul de păr pentru hotel Valera Executive 1200, cu termostat pentru prevenirea supraîncălzirii și buton de siguranță pentru a evita pornirea accidentală.

Hârtie igienică

Evident că hârtia igienică este un accesoriu care nu poate lipsi din niciun fel de baie, indiferent că vorbim de un hotel cu grad minim de confort sau unul de lux. Și de această, dată un sul de hârtie igienică deja început nu creează o impresie prea plăcută clienților, așa că acestea ar trebui înlocuite periodic.

Pentru a evita risipa, este mai eficientă utilizarea de role mai mari, concepute special pentru toaletele intens utilizate. Acestea se instalează în dispensere dedicate și au o durată de utilizare extinsă, fără a fi nevoie să fie schimbate foarte des, așa cum e cazul sulurilor obișnuite.

Odorizante

Când vine vorba de astfel de accesorii, ne referim în mod special la odorizantele pentru toaletă, care, la fel ca hârtia igienică, nu trebuie să lipsească din nicio baie hotelieră. Acestea nu doar că acoperă mirosurile neplăcute, dar ajută și la menținerea curățeniei vasului de toaletă, implicit a igienei.

Dotarea băii poate fi completată și cu un odorizant de cameră, care împrospătează aerul și înlătură eventualele mirosuri neplăcute venite prin sistemul de scurgere sau prin conducta de canalizare a toaletei.

Coș de gunoi

Este recomandat ca baia să dispună de un coș de gunoi separat, destinat produselor de igienă personală, șervețelelor, hârtiei igienice și altor obiecte care nu trebuie să ajungă în toaletă, dar nici nu pot fi aruncate în coșul de gunoi din cameră.

Cele mai potrivite coșuri de gunoi pentru baie sunt cele din oțel sau inox, acoperite cu capac ce asigură o bună etanșeitate. De asemenea un astfel de coș trebuie să dispună și de o pedală care să permită ridicarea și coborârea capacului fără a fi atins cu mâna.

Desigur, orice administrator de hotel are libertatea de a adăuga noi dotări băilor din camere, iar cu cât acestea vor fi mai bine amenajate, cu atât va crește și satisfacția clienților.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe