Nicio sufragerie nu este completă fără o canapea confortabilă. Pe lângă funcția utilitară, ea are și un important rol estetic. Canapeaua este o ancoră vizuală în sufragerie. Când intri într-un living, deseori primul obiect care îți atrage atenția este canapeaua. 

Pe piață există numeroase modele, adaptate pentru fiecare stil, dar și pentru dimensiunile spațiului ori cerințele funcționale. Uneori este dificil să găsești canapeaua potrivită, mai ales când nu știi exact ce calități are fiecare model. De aceea, este important să cunoști tipurile de canapele și caracteristicile specifice fiecăruia. 

Tipuri de canapele

Secționale

O canapea modernă este nu doar confortabilă și adaptată nevoilor corpului tău, ci și inovativă. În ultimul timp, canapelele secționale au devenit populare datorită adaptabilității lor. Ele sunt făcute din 3-5 secțiuni independente, care se pot așeza în diferite poziții. Astfel, spre deosebire de o canapea dintr-o bucată, cea secțională poate fi adaptată sau modificată astfel încât să corespundă cerințelor estetice sau de confort. De obicei, forma în care le poți așeza este de L sau U. 

Chesterfield

Chesterfield este un tip de canapea care a rezistat testului timpului. Ele au fost inventate acum 3 secole la comanda lordului omonim, care și-a dorit un obiect de mobilier care să nu-i șifoneze costumul. Canapelele Chesterfield se caracterizează prin eleganță, datorită tapițeriei de piele, mânerelor, spetezei arcuite și butonilor clasici. Canapelele Chesterfield se potrivesc în spații elegante, decorate în stil glam sau clasic. 

Tuxedo

Dacă îți dorești o canapea perfectă pentru un stil modern sau minimalist, Tuxedo este ideală. Se găsesc în culori variate și se integrează ușor în ansamblul stilistic al sufrageriei. Forma canapelelor Tuxedo este rectangulară, iar spătarul este drept și aflat la același nivel cu cotierele. Liniile sunt ascuțite și par dinamice, deși canapeaua este, în esență, un obiect de mobilier cât se poate de static. 

Cabriole

Canapelele Cabriole își au originea în mobilierul secolului luminilor, când liniile clasice dominau inclusiv palatele regale. Șezutul și spătarul sunt curbate în formă de S, ia cadrul este din lemn sculptat. Cotierele sunt mici, ceea ce aduce un plus de eleganță canapelei. Un astfel de obiect de mobilier se potrivește într-un living în stil vintage, franțuzesc sau clasic. 

English Rolled Arm

Acest tip de canapea are spătarul înalt și brațe curbate în exterior. Este îmbrăcat complet cu material moale și, de aceea, este foarte confortabil. Designul este clasic și amintește de interioarele de la începutul secolului trecut. Se potrivește însă și în interioarele moderne, mai ales dacă alegi o culoare inspirată.

Sfaturi pentru alegerea canapelei potrivite

Stabilește modul de folosire

Gândește-te dacă vei sta mult pe canapea în fața televizorului sau pentru altă activitate, dacă primești des prieteni în vizită ori dacă urcă și animalele de companie pe ea. Alege un model care să corespundă cerințelor de funcționalitate, rezistență și design impuse de modul de utilizare.

Măsoară cu atenție

Măsoară cu atenție spațiul în care urmează să așezi canapeaua. Ca să vizualizezi mai bine impactul ei, poți acoperi pardoseala cu hârtii sau alte lucruri. Dacă alegi o canapea extensibilă, ia în calcul suprafața acoperită atunci când o desfaci. Nu vrei să te trezești că n-ai destul loc sau că blochezi circulația în cameră ori accesul la un obiect de mobilier.

Ia în calcul materialul tapiseriei

Fiecare material are calități și slăbiciuni. Pielea sau imitația de piele rezistă mai mult, dar s-ar putea să fie mai greu de inclus în stilul general. Stofa și alte materiale fine arată elegant și transmit căldură, însă sunt mai sensibile la frecare și la contactul cu copiii și animalele de companie.  

Canapeaua este sufletul sufrageriei. Alege tipul preferat și ține cont de sfaturile de mai sus. 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe