Loading the Amira Audio Citește articolul...

Inovația tehnologică este un proces continuu care acționează precum un motor al societății și are, deopotrivă, un impact foarte puternic asupra unora dintre cele mai mari industrii. În fiecare an, sunt prezentate noi descoperiri menite să ușureze sau să eficientizeze procesele de producție, distribuție sau manageriere a afacerilor prin inovații tehnologice. 

Automatizările industriale

Ultimii ani au fost foarte generoși din perspectiva unei serii de sisteme inovatoare de automatizare industrială. Este vorba despre roboții special concepuți pentru îndeplinirea sarcinilor de mare precizie, precum tăierea, coaserea sau îmbinarea materialelor. 

De asemenea, sistemele bazate pe inteligență artificială sunt extrem de utile în ceea ce privește eficientizarea costurilor și a timpului de producție. Partea cea mai bună? Acestea pot fi integrate în majoritatea industriilor, fiind potrivite atât pentru afacerile de retail, cât și pentru cele din zona de alimentație publică, HORECA sau agricultură. 

Sistemele de securitate 

Siguranța este primordială în cadrul afacerilor, fie că este vorba despre integritatea datelor companiei sau ale angajaților, fie că te referi la clădire, depozite sau produse. Sistemele de securitate au fost perfecționate de-a lungul timpului și au evoluat. În prezent, accesul în clădiri se poate face pe bază de date biometrice, precum amprente sau recunoaștere facială ori a irisului. 

Mai mult, acestea sunt disponibile și pentru autentificarea în conturile companiei, astfel încât datele să fie protejate împotriva accesului neautorizat. Și camerele de supraveghere, sistemele audio sau interfoanele au fost dezvoltate în această privință. Acum este mult mai ușor să accesezi imagini de acuratețe în funcție de oră, loc sau dată. 

Aplicațiile pentru dispozitivele mobile

Deși aceste progrese tehnologice au apărut deja de ceva timp pe piața de larg consum, aplicațiile sunt îmbunătățite pe zi ce trece. Aproape toate firmele au propriul website prin intermediul căruia oferă informații utile oamenilor despre activitatea pe care o desfășoară, produse, servicii sau eventuale promoții. 

Aplicațiile mobile pot fi integrate în acest plan de comunicare ca instrument principal sau auxiliar. Rolul lor de bază este să faciliteze accesul clienților la serviciile oferite de afacerea respectivă sau să soluționeze posibilele probleme sau situații care pot apărea. 

Criptomonedele

Posibilitatea de a achiziționa sau vinde criptomonede a luat cu asalt industriile. Majoritatea firmelor de renume mondial aleg să investească în acestea, deoarece se dovedesc rentabile în timp, în ciuda volatilității crescute. 

În plus, din ce în ce mai multe companii aleg să ofere posibilitatea oamenilor să le achite serviciile sau produsele prin intermediul criptomonedelor. Deși acestea poate nu au o valoare semnificativă în prezent, sunt foarte tentante și pentru persoanele fizice și pentru cele juridice. Principalul motiv este posibilitatea foarte ridicată de a-și dubla sau chiar tripla valoarea în decurs de numai câteva ore. 

Cu toate acestea, fii cu băgare de seamă dacă îți dorești să investești în acest tip de inovație tehnologică de actualitate. Chiar dacă posibilitatea creșterii prețului criptomonedelor într-un timp foarte scurt este ridicată, la fel este și cea a devalorizării lor. 

Inovațiile tehnologice sunt menite să facă viața mai ușoară tuturor persoanelor care le folosesc. Majoritatea s-au dovedit utile de-a lungul timpului și au reușit să fie perfecționate (spre exemplu, smartphone-urile). 

În cazul în care ești interesat de evoluțiile tehnologice inovatoare pentru a le implementa în cadrul unei afaceri, ține minte că procesul de integrare al acestora ar trebui să fie cât mai simplu. Tehnologia este menită să îți ușureze sarcinile zilnice, nu să le îngreuneze. 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe