Loading the Amira Audio Citește articolul...

Astăzi, afacerile online devin din ce în ce mai presate să livreze coletele cât mai rapid posibil la ușa cumpărătorilor, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, companiile de eCommerce trebuie să apeleze la cea mai accesibilă și eficientă firmă de curierat.

În urmă cu câțiva ani, era un lucru obișnuit ca afacerile să se bazeze exclusiv pe un singur curier. Însă, pe măsură ce sectorul eCommerce continuă să evolueze, antreprenorii online trebuie să colaboreze cu mai multe firme de curierat, astfel încât să aibă acces la mai multe soluții și beneficii de livrare în vederea optimizării costurilor de expediere. Aici intervine rolul unui Multi Carrier Shipping. Află din rândurile de mai jos ce este și cum te poate ajuta această soluție!

Avantajele implementării Multi Carrier Shipping în magazinele online

După cum indică și numele, un Multi Carrier Shipping presupune utilizarea mai multor firme de curierat pentru livrarea coletelor. Software-ul îți permite să:

  • compari tarife, rute și timpii de tranzit;
  • selectezi cea mai eficientă firmă de curierat, conform așteptărilor tale de business;
  • schimbi constant curierii;
  • generezi automat AWB-uri și alte documente de expediere necesare;
  • urmărești livrarea de la preluare și până ajunge în mâna clientului.

Poate cea mai importantă caracteristică a unui Multi Carrier Shipping este automatizarea rutelor, care atribuie expedierile unui curier pe baza criteriilor și regulilor prestabilite de către tine, în baza obiectivelor tale de afaceri. Acestea pot face referire la destinație, client, greutatea și mărimea pachetului și așa mai departe. Află mai multe despre automatizarea proceselor de livrare!

Cum să alegi furnizorii potriviți în strategia de livrare Multi Carrier

Alegerea furnizorilor potriviți în strategia de livrare Multi Carrier este esențială pentru succesul oricărui magazin online. Unul dintre primii pași în acest proces este evaluarea serviciilor oferite de diferite firme de curierat. Compară timpul de tranzit, acoperirea geografică și opțiunile de livrare (standard, expres, internațional etc.) pentru a identifica cei mai potriviți curieri pentru nevoile afacerii tale.

În al doilea rând, analiza costurilor este un aspect important în alegerea curierilor. Analizează structura de tarifare și costurile asociate ale fiecărui furnizor, precum taxele de expediere, taxele pentru pachete suplimentare, taxele pentru kilometri suplimentari și eventualele reduceri în funcție de volumul expedierilor. Acest lucru te poate ajuta să identifici cele mai eficiente soluții din punct de vedere al costurilor.

Reputația și fiabilitatea firmei de curierat sunt alte aspecte esențiale în alegerea celor potriviți. Verifică recenziile și experiențele altor clienți cu diferite firme pentru a evalua nivelul de satisfacție, calitatea serviciilor și fiabilitatea acestora. Alege curieri care au o reputație bună în piață și care sunt cunoscuți pentru livrări rapide și sigure.

Cum să optimizezi costurile de transport prin utilizarea Multi Carrier Shipping

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a reduce costurile de transport prin utilizarea Multi Carrier Shipping este negocierea tarifelor cu diferiți curieri. Acest demers te va ajuta să iei decizii informate și să obții cele mai avantajoase tarife pentru afacerea ta.

Investiția într-un sistem de management al livrărilor care să permită automatizarea proceselor de expediere, monitorizarea expedierilor în timp real și generarea de rapoarte și analize poate contribui, de asemenea, la optimizarea costurilor de transport. O astfel de platformă te poate ajuta să identifici rapid cea mai bună opțiune de transport în funcție de cost, timp și alte criterii importante.

Consolidarea expedierilor poate fi o altă metodă prin care să reduci costurile de transport. Încurajează clienții să achiziționeze mai multe produse într-o singură comandă pentru a reduce numărul de expedieri individuale. Acest lucru poate fi realizat prin oferirea de reduceri sau avantaje pentru comenzile cu valori mai mari. De exemplu, oferă transport gratuit pentru comenzi ce depășesc o anumită valoare sau oferă reduceri progresive în funcție de numărul de produse achiziționate.

În concluzie, optimizarea costurilor de livrare prin utilizarea Multi Carrier Shipping poate fi realizată prin negocierea tarifelor de transport, utilizarea unei platforme automate de expediere și consolidarea livrărilor. Implementarea acestor strategii te poate ajuta să obții economii semnificative, să îmbunătățești satisfacția clienților și să crești profitabilitatea afacerii tale. Informează-te despre cele mai noi tendințe și soluții din domeniul logisticii pentru a rămâne competitiv și a face față provocărilor industriei!

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe