Loading the Amira Audio Citește articolul...

Dacă ești proprietarul unei mașini, vei descoperi în curând că aceasta necesită investiții constante, nu doar pentru a o menține în funcțiune, dar și pentru a asigura confortul și siguranța ta și a celorlalți pasageri. Află în continuare cum să aloci eficient resursele financiare pentru întreținerea autoturismului, să alegi asigurarea potrivită. Îți prezentăm detalii despre repararea și înlocuirea pieselor de uzură, investițiile preventive, accesoriile și upgrade-urile pentru confort și eficiență.

Investește în întreținerea mașinii

Este necesară verificarea regulată a nivelului de ulei, a presiunii în pneuri și a lichidului de răcire. Astfel pot fi identificate deficiențele și sunt prevenite daune costisitoare. Ia în considerare și achiziționarea de piese de schimb, ulei de motor și alte fluide, filtre și servicii de inspecție. Chiar dacă ți se pare scump, este cel mai ieftin mod de a-ți îngriji mașina. Prin întreținerea regulată a autoturismului, eviți reparațiile majore, însoțite de costuri pe măsură. La acestea adaugă siguranța la volan, atât pentru tine, cât și pentru pasagerii din mașină și pentru ceilalți participanți la trafic. Planifică reviziile tehnice, verifică periodic sistemele de frânare, de direcție, electric și mergi cu mașina la service înainte de a pleca la drum lung. Astfel întreții în mod corespunzător autoturismul și investești inteligent în durata de funcționare a mașinii tale.

Alege asigurarea auto potrivită

Înainte de a alege o asigurare, este important să cunoști tipurile de asigurări disponibile. Acestea includ asigurarea de răspundere civilă auto (RCA), care este obligatorie în România și acoperă daunele pe care le cauzezi altor persoane sau proprietăți în cazul unui accident. Există și asigurarea Casco, care acoperă daunele produse mașinii tale în urma unui accident, furtului sau altor evenimente nefericite. De asemenea, poți să adaugi asigurarea de protecție juridică sau asigurarea facultativă de accidente, în funcție de nevoile tale specifice. Ia în considerare bugetul disponibil, tipul de mașină pe care o deții, frecvența cu care o folosești, zona în care circuli cel mai des și alți factori relevanți. De exemplu, dacă ai o mașină scumpă și conduci zilnic într-o zonă aglomerată, alege o asigurare Casco.

Achiziționează piese și echipamente auto de calitate

Repararea și înlocuirea pieselor auto cu ritm accelerat de uzură reprezintă un aspect esențial al întreținerii regulate a mașinii. Investiția în astfel de piese, precum frânele, bateriile sau filtrele, poate preveni apariția defectelor majore ale mașinii. Prin înlocuirea lor la timp asiguri funcționarea corectă a mașinii și previi apariția unor probleme costisitoare pe termen lung, cum ar fi daunele la motor sau la sistemul de transmisie. Evită compromisurile și achiziționează doar produse de calitate. Cheltuiește inteligent și folosește-ți cardul de cumpărături CardAvantaj, ca să poți plăti în rate fără dobândă* anvelopele și piesele pentru mașină, pentru accesorii, la oricare dintre service-urile și magazinele auto din rețeaua de parteneri CardAvantaj. Ai la dispoziție o gamă largă de upgrade-uri pentru mașina ta, ca să investești în eficiența și fiabilitatea ei. Acestea pot fi sisteme de navigație, climatizare, conectivitate ș.a. Asigură-te că investești corect în automobilul personal, pentru un raport optim calitate-preț și o planificare eficientă a resurselor financiare.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe