Tot mai multe profesii utilizează dispozitive digitale pentru realizarea sarcinilor zilnice. Mediul online a devenit locul unde comunici, te documentezi, scrii proiecte, rapoarte și alte materiale necesare la job. Îți prezentăm în continuare câteva recomandări pentru alegerea celui mai bun laptop, ca să lucrezi eficient și în siguranță.

Ține seama de activitățile pe care le desfășori zi de zi cu ajutorul laptopului

Ai la dispoziție o gamă largă de laptopuri, de la producători de top. Ca să faci cea mai bună alegere, ia în considerare specificul activităților tale zilnice la serviciu. Un laptop business este diferit de device-urile pe care le utilizezi pentru hobby-urile tale: jocuri, vizionare de filme ș.a.

Optează pentru modele de laptopuri premium, care să-ți asigure confort în utilizare, să aibă caracteristici tehnice superioare, ca procesor, placă video, memorie RAM, calitate a imaginii, capacitate de stocare, configurație hardware. Verifică tastatura și accesoriile disponibile în pachetele standard din oferta de laptopuri. Alege dimensiunea optimă a display-ului și gândește-te dacă vei păstra laptopul la job sau îl vei lua seara acasă, deci va trebui să-l transporți ușor.

Ia în considerare autonomia laptopului și opțiunile de conectivitate

Pentru că este un dispozitiv mobil, laptopul trebuie să aibă un nivel ridicat de autonomie, așa că-i important să analizezi caracteristicile bateriei. Sunt recomandate laptopuri cu baterii detașabile și cu opțiuni superioare pentru reglarea consumului de energie.

Verifică posibilitățile de conectare cu porturi USB, HDMI, VGA ș.a. Asigură-te că laptopul tău are intrare/ieșire audio, cititor de carduri, opțiune wireless cu minim standard WiFi.

Stabilește bugetul disponibil pentru cumpărarea unui laptop

Decide suma minimă și cea maximă pe care le iei în calcul la achiziționarea unui laptop. Poți să-ți iei un model performant fără să epuizezi bugetul personal, deoarece ai opțiuni diverse pentru cumpărarea unui laptop în rate fără dobândă*. Astfel ai acces la cele mai bune branduri, configurații și echipamente digitale.

Urmărește campaniile și perioadele de reduceri din oferta magazinelor partenere. De exemplu, ca posesor de CardAvantaj, beneficiezi de avantajele oferite de un card de cumpărături în rate fără dobândă* și poți să-ți alegi modelul preferat de laptop. Cei mai mari retaileri de produse electronice și componente IT îți pun la dispoziție multiple opțiuni pentru achiziții în magazine fizice și online.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe