Bucătăria este inima casei tale, deci este important să te asiguri că arată cât mai bine și este curățată și organizată în mod corespunzător. Una dintre cele mai ușoare modalități de a actualiza aspectul bucătăriei este prin instalarea gresiei sau schimbarea plăcilor existente. Cu atât de multe stiluri și culori diferite din care să alegi, cu siguranță vei găsi modelul perfect de gresie pentru bucătăria ta.

În acest articol, specialiștii de la Materiale.ro îți oferă un ghid complet despre cum să alegi gresia pentru bucătărie.

Gândește-te la stilul de amenajare al bucătăriei

Stilul bucătăriei tale este unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare atunci când alegi gresia. Dacă vrei să ai o bucătărie modernă, poate ar fi mai bine să te orientezi către o gresie albă sau gri. În schimb, dacă vrei o bucătărie tradițională, cea mai bună variantă este să alegi plăcile cu efect de lemn.

Cu toate acestea, reține că anumite culori pentru gresie s-ar putea să nu funcționeze bine cu alte culori existente în bucătăria ta. De exemplu, dacă ai o bucătărie albastru închis, atunci ar trebui să-ți scoți din minte ideea de a alege o gresie de culoare albastru deschis.

Alege dintre diferitele tipuri de gresie

Există câteva tipuri diferite de gresie din care poți alege pentru bucătăria ta:

  • Gresia porțelanată. Este cel mai apreciat tip de gresie datorită finisajelor de lux, calității superioare, durabilității crescute, rezistenței la șocuri și temperaturi extreme și impermeabilitate;
  • Gresia din ceramică. Plăcile ceramice sunt unul dintre cele mai comune tipuri de gresie găsite în casele oamenilor deoarece sunt potrivite pentru mai multe aplicații;
  • Gresia din sticlă. Aceasta oferă o estetică curată și minimalistă oricărui proiect din bucătărie. Rezistența la pete a sticlei o face o alternativă fantastică la celelalte tipuri de gresie;
  • Gresia din marmură. Deși este mai costisitoare decât celelalte opțiuni, plăcile din marmură adaugă o notă instantanee de eleganță și rafinament bucătăriei;
  • Gresia din granit. Granitul este o piatră naturală care are un aspect similar cu marmura datorită petelor sale, deși există unele diferențe notabile. Poate să fie varianta mai ieftină a plăcilor din marmură.

Gândește-te la dimensiunea bucătăriei tale

Dacă ai un spațiu mic și îngust, poate ai dori să-ți îndrepți atenția către plăcile de gresie mai mici pentru a face bucătăria să pară mai mare. Poți aplica gresia atât pe jos, cât și pe blat și pereți pentru a crea un efect de spațiu deschis și mare.

În schimb, dacă dimensiunile bucătăriei îți permit să te miști liber, poți alege plăci de gresie mai mari pentru a oferi același efect spațiului ca cel menționat mai sus.

Ia în considerare bugetul disponibil

Plăcile de gresie pentru bucătărie pot varia în preț în funcție de model, materiale folosite și brand. De cele mai multe ori, prețul se calculează pe metru pătrat. Prin urmare, este important să alegi tipul de gresie care se potrivește bugetului și nevoilor tale.

În acest sens, discută cu un specialist despre diferențele mai multor modele de gresie și fă o alegere financiară inteligentă.

Alege plăcile de gresie durabile și ușor de curățat

Un alt aspect important atunci când alegi gresia pentru bucătărie este durabilitatea plăcilor. Gresia din spațiul pentru gătit și petrecut timp cu prietenii este adesea expusă le umezeală, pete, grăsime și multe altele. De aceea, este important să alegi plăcile care sunt rezistente la impact și care se curăță foarte ușor.

Gresia din porțelan și plăcile ceramice sunt ambele variante foarte bune, deoarece sunt atât durabile, cât și ușor de întreținut pe termen lung.

Alegerea gresiei pentru bucătărie poate fi o sarcină descurajantă la prima vedere, dar nu trebuie să fie. Urmând sfaturile menționate mai sus, poți găsi plăcile perfecte pentru a îmbunătăți aspectul bucătăriei și pentru a crea un spațiu mai funcțional.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe