Odorizantele pot contribui semnificativ la crearea unei atmosfere plăcute și productive la birou. Acestea îmbunătățesc experiența profesională, având chiar efecte pozitive asupra randamentului și a capacității de concentrare a angajaților. In acest articol vom oferi 5 sfaturi utile pentru a te ajuta să alegi odorizantul ideal pentru biroul tău. 

Identifică preferințele colegilor 

Întreabă membrii echipei tale despre aromele preferate și cele pe care ar dori să le evite, din motive de sănătate sau, pur și simplu, afinități. Unii dintre ei ar putea suferi de astm sau alergii, caz in care va trebui sa te orientezi catre un odorizant fara arome.

Verifică procedura internă

Informează-te cu privire la procedura de achiziționare a consumabilelor pentru împrospătarea aerului. Unele companii au politici stricte cu privire la utilizarea odorizantelor în birouri, brandul sau aroma lor, așadar este important să te asiguri că alegerea ta respectă aceste reguli.

Alege odorizante nontoxice

Optează pentru odorizante nontoxice si prietenoase cu mediul. De exemplu, un aparat odorizant profesional alb Scentevo Line, ce funcționează cu tehnologia de răspândire a parfumului prin aerosoli, asigură eficiența dispersiei aromei pe toată perioada de difuzie. Datorită distribuirii parfumului lichid sub formă de nano picături, acest model de aparat poate parfuma uniform si sănătos spații de pana la 800 m³, împiedicând supraîncărcarea încăperilor cu particule potențial dăunătoare pentru sănătate.

Caută aroma potrivită 

O aromă proaspătă și energizantă poate contribui la o atmosferă pozitivă și productivă in birou. Expunerea la mirosul de lavandă crește nivelul încrederii interpersonale, această aromă putând fi o alegere bună pentru magazine sau spații de retail. [1] Parfumul de lăcrămioare și mentă este un bun stimulent în sarcinile ce necesită concentrare pentru perioade lungi de timp, contribuind și la scăderea ratei de erori. [2] Un aparat odorizant profesional negru Scentevo Line care eliberează parfum de scorțișoară este o opțiune adecvată în spațiile de lucru unde este nevoie de concentrare. Această aromă poate îmbunătăți atenția, memoria și viteza de reacție vizual-motorie. [3]

Alege un odorizant programabil

Spre deosebire de odorizantele pentru locuințe, cele destinate spațiilor comune de lucru ar trebui să funcționeze,pentru mai multă eficiență, doar în intervalele în care sunt prezenți angajații. Caută aparate odorizante profesionale programabile, care permit personalizarea digitală a modului de utilizare și setarea zilelor, orelor, chiar a minutelor, la care aparatul trebuie să pornească sau să se oprească. 

Utilizarea odorizantelor profesionale în birouri este cu atât mai eficientă cu cât în paralel se practică o bună igienă a mediului de lucru.Spațiile comune trebuie să fie bine aerisite, suprafețele curățate cu produse avizate de Ministerul Sănătății, iar gunoiul aruncat zilnic. De asemenea, pentru o și mai amplă răspândire a parfumului în birouri, odorizantul se poate instala în sistemul HVAC de ventilație, așadar îți recomandăm să verifici și acest aspect în alegerea produsului optim pentru nevoile echipei tale. 

[1] Sellaro, Roberta, et al. “A Question of Scent: Lavender Aroma Promotes Interpersonal Trust.” Frontiers in Psychology, vol. 5, 2014, p. 1486, www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25628577, https://doi.org/10.3389/fpsyg.2014.01486. Accessed 9 Mar. 2020.

[2] Warm, Joel & DEMBER, WILLIAM. (1991). Effects of olfactory stimulation on performance and stress in a visual sustained attention task. J. Soc. Cosmet. Chem. 4 2. 

[3] Zoladz, P. “Cognitive Enhancement through Stimulation of the Chemical Senses.” ResearchGate, Jan. 2005, www.researchgate.net/publication/289770556_Cognitive_enhancement_through_stimulation_of_the_chemical_senses. Accessed 14 Feb. 2023.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe