Conferințele sunt un prilej excelent pentru a transmite informații de valoare din domeniul tău de activitate și te pot ajuta să îți promovezi compania, să atragi noi clienți și parteneri de afaceri sau să pui bazele unei relații profesionale de succes. Organizarea unui astfel de eveniment poate fi o sarcină destul de complexă și implică o planificare atentă și minuțioasă.

Dacă vrei să pui la punct un eveniment de succes, un aspect esențial este alegerea locației. Iată cum poți găsi sala perfectă pentru conferința ta.

1. Alege o locație ușor accesibilă

Unul dintre aspectele principale atunci când organizezi un astfel de eveniment este accesibilitatea sălii. Este de preferat ca zona să poată fi accesată ușor cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun. De asemenea, verifică dacă locația este dotată cu rampe sau lifturi funcționale care să permită accesul persoanelor cu dizabilități.

Dacă vrei să organizezi un eveniment departe de aglomerația orașului, dar într-un cadru plăcut și captivant, ia în considerare un hotel de pe malul mării, dotat cu săli de conferințe moderne. Găsești mai multe detalii pe merahotels.ro.

2. Ține cont de dimensiunea sălii

Pentru ca toți participanții să se simtă confortabil, trebuie să alegi o locație de dimensiuni potrivite. Discută de la început despre numărul optim de persoane care pot încăpea în sala de conferințe și verifică dacă există opțiuni flexibile pentru reglarea dimensiunilor spațiului. Astfel vei evita crearea aglomerației, iar mesajul tău va ajunge în cel mai potrivit mod la toți participanții.

3. Verifică ce facilități îți oferă sala de conferințe

De cele mai multe ori, conferințele implică și afișarea unei prezentări video sau a unor imagini, ori folosirea microfonului. Pentru a fi sigur că ai la dispoziție facilitățile necesare, verifică încă de la început toate opțiunile disponibile în sală. Asigură-te că aceasta este dotată cu tehnologie modernă, echipament audiovizual și acces la internet, iar cu o zi înainte de evenimentul propriu-zis vezi dacă acestea sunt funcționale și fă ultimele ajustări, dacă este nevoie.

4. Încadrează-te în buget

Stabilește bugetul cu suficient timp înainte și caută o locație care să se încadreze în acesta. Verifică dacă locația oferă pachete de preț speciale sau alte reduceri pentru conferințe. Este de preferat să începi căutarea din timp, în special dacă evenimentul pe care îl organizezi este unul de amploare. În acest mod, ai mai multe șanse să găsești o sală disponibilă și poți chiar să beneficiezi de discounturi semnificative.

5. Discută despre serviciile suplimentare disponibile

Pentru ca evenimentul tău să iasă exact așa cum ți-ai dorit, este posibil să ai nevoie și de câteva servicii suplimentare care să asigure confortul participanților. De aceea, este indicat să verifici dacă ai acces la servicii de catering, parcare, asistență tehnică sau securitate, în funcție de nevoile tale. Spre exemplu, pentru conferințele organizate pe toată durata zilei sau chiar în mai multe zile consecutive, serviciile de catering care să asigure gustări, mâncare sau răcoritoare pentru invitați sunt extrem de utile.

Ține cont de toate aceste aspecte și îți va fi mult mai ușor să găsești o locație potrivită pentru evenimentul pe care urmează să îl organizezi. Poate fi util și să ceri opinia altor organizatori de evenimente care au folosit locația în trecut și te pot ajuta cu sfaturi sau recomandări.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe