Înființarea și conducerea unei afaceri necesită multă muncă și determinare. Presiunile și efortul care trebuie depus pentru a dezvolta business-ul de-a lungul vieții sale nu dispar niciodată cu adevărat. De aceea, trebuie să acorzi o atenție deosebită fiecărui aspect al operațiunilor de afaceri, de la vânzări și marketing la controlul stocurilor, debitorilor și creditorilor, managementul personalului și alte priorități financiare și operaționale.

Alegerea unui cont bancar potrivit pentru IMM-ul tău poate ușura câteva dintre aceste puncte, asigurându-te că nevoile tale tranzacționale sunt pe mâini sigure. Dar ce condiții trebuie să îndeplinească firma ta pentru a accesa un cont bancar 100% online? Despre aceste aspecte vom discuta în rândurile următoare:

Cont bancar pentru IMM-uri: condiții de eligibilitate

Pentru deschiderea unui cont bancar online pentru afacerea ta la OTP Bank, trebuie să îndeplinești câteva condiții de eligibilitate. Aceste criterii au fost stabilite pentru a determina un cadru legal în care se va încheia colaborarea dintre IMM-ul tău și bancă, facilitând o relație onestă și cu avantaje de fiecare parte.

Iată care sunt condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinești pentru a-ți deschide un cont bancar 100% online pentru firma ta la OTP Bank:

 • Compania este înregistrată în România la Oficiul Național al Registrului Comerțului;
 • Compania are rezidență fiscală în România;
 • Compania nu este și nu a fost client OTP Bank înainte de aplicarea pentru acest cont;
 • Ești Asociatul unic și Reprezentantul legal al companiei;
 • Ești cetățean român și ai peste 18 ani;
 • Ești beneficiarul real al fondurilor;
 • Compania nu se ocupă cu producerea, vânzarea armelor și muniției/compania nu se ocupă cu activități de divertisment pentru adulți;/compania nu face parte dintr-un trust și nu face tranzacții cu monede virtuale (Bitcoin, Ethereum etc.).

Beneficiile unui cont bancar pentru IMM-uri

Prin deschiderea unui cont bancar online pentru persoane juridice, vei beneficia de:

 • Credibilitate. Existența unui cont bancar va oferi afacerii tale credibilitate atât în relația cu clienții, cât și cu potențialii creditori. Acest aspect este deosebit de important atunci când începi un nou business;
 • O impozitare mai ușoară. Existența unui cont bancar de afaceri separat de cel personal este, de asemenea, important în scopuri fiscale. Prin intermediul acestuia, veniturile și cheltuielile sunt mai ușor de monitorizat în cazul în care ești auditat de autorități;
 • Acces la împrumuturi și linii de credit. Împrumuturile pentru afaceri și liniile de credit pot ajuta o afacere mică să obțină fondurile de care are nevoie, uneori chiar și fără o garanție. IMM-urile pot utiliza o linie de credit în circumstanțe precum acoperirea cheltuielilor neașteptate și finanțarea unor echipamente noi pentru modernizarea afacerii.

De asemenea, faptul că poți aplica online pentru un cont bancar pentru IMM-ul tău aduce cu sine anumite avantaje care te scapă de un stres în plus:

 • Poți să deschizi contul curent de oriunde te afli și la orice oră din zi;
 • Aplici simplu și rapid prin formularul pus la dispoziție pe site, fără să fie nevoie să mergi la bancă sau să completezi acte la nesfârșit;
 • Ai la dispoziție 10 pachete personalizate, în funcție de specificul și nevoile financiare ale afacerii tale;
 • Alegi online sucursala cu care dorești să interacționezi pe toată perioada relației de afaceri cu OTP Bank.
 • Imediat ce aplicația este finalizată de către reprezentanții băncii primesti pe e-mail toate detaliile referitoare la pachetul tranzacțional ales pentru a avea acces la lichiditățile companiei prin intermediul serviciului de Internet Banking

Dacă nu îndeplinești condițiile de eligibilitate pentru fluxul online, consultanții noștri te așteaptă în sucursale pentru a iniția o relație de afaceri.

Contul bancar pentru IMM-uri și pachetele aferente de la OTP Bank sunt accesibile tuturor întreprinzătorilor, indiferent de forma de organizare (start-up, profesii liberale etc.), care îndeplinesc condițiile de eligibilitate menționate anterior.

Impactul pandemiei COVID-19 a dus la provocări economice în întreaga lume. La rândul lor, aceste provocări au fost amplicate mai mult de războiul dintre Rusia și Ucraina. Prin urmare, alegerea unui partener bancar precum OTP Bank care îți poate ajuta afacerea să navigheze prin complexitatea dezechilibrului economic și a sistemelor financiare moderne este esențial pentru succesul IMM-ului tău.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe