Loading the Amira Audio Citește articolul...

Timpul petrecut afară, în aer liber este esențial pentru dezvoltarea fizică, dar și emoțională sau cognitivă a copiilor. De aceea, ca părinte este important să îi oferi micuțului tău acces la locuri unde se poate juca și distra alături de alți parteneri de joc de vârste apropiate.

În rândurile de mai jos îți prezentăm care sunt cele mai populare locuri de joacă pentru copii, unde distracția și mișcarea în natură sunt garantate.

De ce este important pentru copii să petreacă timp în aer liber

Joaca și mișcarea în aer liber au multiple beneficii pentru o formare armonioasă a copiilor, după cum arată cele mai importante studii de specialitate. Printre principalele beneficii pe care le aduc acestea în dezvoltarea și sănătatea celor mici se numără:

  • oferă posibilitatea de socializare și încurajează comunicarea, și implicit empatia și înțelegerea unui alt punct de vedere;

  • prin joc și activități în aer liber, cei mici își antrenează mușchii și îmbunătățesc abilitățile motorii, echilibrul, controlul și coordonarea membrelor și a întregului corp;

  • activitățile în aer liber îi stimulează pe copii să fie mai independenți și le dezvoltă sentimentele de curaj și inițiativă;

  • jocurile practicate în natură stimulează curiozitatea și le dezvoltă celor mici imaginația și creativitatea, prin descoperirea la fața locului a miracolelor naturii și prin găsirea de soluții la problemele pe care le pot întâmpina.

Ca părinte, te poți asigura că micuțul tău are acces la cele mai originale locuri de joacă pentru copii, care să îl ajute să aibă parte de interacțiuni unice și să descopere tot ceea ce este mai interesant și mai curios în jurul său.

Care sunt cele mai populare tipuri de locuri de joacă pentru copii

  • Un parc sau o grădină cu tobogan

Toboganul din parc reprezintă de obicei punctul de atracție principal al unui loc de joacă pentru copii, așa că indiferent dacă acesta este unul simplu sau sub formă de elefant de pildă, îi va atrage pe cei mici precum un magnet! Dacă spațiul curții îți permite, ai posibilitatea să amenajezi un astfel de spațiu de joacă în propria grădină, ales în funcție de vârsta celui mic.

  • Leagănul sau balansoarul

Un leagăn sau un balansoar sunt și ele extrem de populare pentru copii, garantând nenumărate ore de distracție. Grădinile sau parcurile publice oferă multe astfel de posibilități de a petrece timpul în aer liber, dar este la fel de simplu să amenajezi un asemenea colțișor de amuzament pentru micuțul tău în curtea propriei case! Aceste leagăne, pe care le găsești atât în variante pentru bebeluși, cât și pentru vârste mai mari, sunt prevăzute cu frânghii de protecție pentru cei foarte mici, și realizate din lemn sau plastic rezistent.

  • Căsuța pentru copii

O căsuță pentru copii, cu o structură stabilă și rezistentă, este concepută pentru a fi ușor de instalat atât în aer liber, cât și în interior. Designul realistic cu care sunt realizate acestea îi va încânta cu siguranță pe cei mici, dar și pe prietenii lor, garantând numeroase ore de petrecere a timpului alături de parteneri de joacă de vârste similare.

O astfel de căsuță respectă fidel forma unei case adevărate, fiind prevăzută deseori cu ferestre largi, acoperiș, luminatoare și gard. Un asemenea joc este deosebit de avantajos deoarece stimulează dezvoltarea organizării în spațiu și a activităților sociale, și totodată încurajează comunicarea, imaginația și participarea tuturor celor implicați.

  • O masă de picnic

O masă de picnic cu suprafață mare de joacă este perfectă pentru orice fel de activități, de la crearea unui „meniu” delicios până la pictură sau jocul cu păpuși ori marionete de plastic. O fetiță va fi încântată, de pildă, de un design inspirat din desenele cu Barbie, acesta fiind un loc de joacă ideal pentru ea și prietenele ei!

Locurile de joacă potrivite sunt esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, iar parcurile sau spațiile special create pentru cei mici oferă nenumărate opțiuni de petrecere ideală a timpului liber. În plus, pe piață există o varietate foarte mare de astfel de jucării pe care le poți alege pentru curtea de acasă, astfel încât micuțul tău să aibă parte de distracție pe cinste în orice moment!

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe