„Idei care schimbă România”: Dezvoltarea ecosistemului de securitate cibernetică
În data de 24 aprilie 2024, în cadrul celei de-a doua zi a conferinței „Idei care schimbă România” a avut loc o sesiunea despre “Dezvoltarea ecosistemului de securitate cibernetică”.
Evenimentul a întrunit o serie de oficialități și experți din domeniul securității cibernetice, precum și reprezentanți ai sectorului privat și academic, pentru a discuta tendințele actuale și viitoare în acest domeniu. Moderatorul acestei sesiuni a fost Ștefan Mușoiu, Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene.
Printre oficialitățile care au luat cuvântul la deschiderea conferinței s-au numărat: Dan Cîmpean – Director al Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), și Juhan Lepassaar – Director executiv al Agenției Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA).
Aceștia au prezentat perspectivele lor privind evoluția ecosistemului de securitate cibernetică la nivel național și european.
O intervenție online remarcabilă a fost adusă de Aviram Atzaba (Israel) – Director executiv al diviziei de cooperare și relații externe a Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică.
Acesta a oferit o descriere detaliată a sistemului de coordonare și integrare a actorilor din sfera publică, privată și academică operat în Israel, aducând astfel o perspectivă internațională importantă asupra gestionării securității cibernetice.
Luca Tagliaretti – Director executiv al centrului european de competențe în domeniul industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică (ECCC), a prezentat modele de ecosisteme cibernetice, iar Mădălin Dumitru – CEO și Fondator al Cyber Smart Defence, a evidențiat dezvoltarea antreprenoriatului românesc în domeniul securității cibernetice.
Dezvoltarea educației și conștientizării în securitatea cibernetică a fost un alt punct central al discuțiilor. Irina Peptenaru, Fondatoare și CEO al Cyber Smart Academy, a susținut necesitatea unei educații extinse în domeniul securității cibernetice.
Conferința a fost încheiată cu o prezentarea Silviei Uscov – avocat, care a vorbit despre implicatiile etice și asupra drepturilor fundamentale în acest domeniu în continuă evoluție.
Echipa InAfaceri.ro a fost prezentă la eveniment, aducând cu sine expertiza și angajamentul în domeniul digitalizării.
Noi, cei de la In Afaceri, oferim soluții complete în domeniul tehnologiei informației pentru aplicanții la proiectele de Digitalizare, realizând și implementând audit IT în cadrul proiectelor, pentru a asigura rezultate durabile și eficiente pentru clienții noștri.
Pentru detalii suplimentare acceseaza site-ul Espace IT sau contactează-ne la:
Descarcă Oferta Raport de Audit
Pentru cei interesați de elaborare si depunere proiecte ne puteți contacta la:
📥 [email protected] /📞 0722 155 514