Business News

Știrile zilei, 24 septembrie. Banii din tranșa a treia din PNRR, achitată doar parțial. Rectificarea bugetară a fost aprobată

24 septembrie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00.

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, afirmă că autorităţile publice înregistrau în contul de execuţie bugetară, la sfârşitul lunii august, 67 de miliarde de lei investiţii realizate atât din fondurile europene, cât şi din fondurile naţionale, acesta estimând că până la finalul anului nivelul investiţiilor publice va depăşi 110 miliarde de lei, transmite News.ro.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut astăzi o întrevedere cu delegația OMV Petrom, condusă de Alfred Stern, director general executiv și președinte al consiliului de supraveghere OMV, în cadrul căreia s-a discutat despre evoluția proiectului de exploatare a gazelor din Marea Neagră – Neptun Deep, precum și despre alte proiecte de investiții în domeniul energiei. ”Colaborarea strânsă între autoritățile guvernamentale, OMV Petrom și Romgaz face ca Neptun Deep să avanseze conform graficului. Guvernul va susține în continuare cu fermitate acest proiect, având în vedere beneficiile aduse României și românilor. În valoare de 4 miliarde de euro, această investiție va asigura energia necesară cetățenilor și economiei naționale și va face din România un jucător important pe piața europeană”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, conform Profit.ro.

Secretariatul General al Guvernului a scos la licitație un contract de 135 de milioane lei pentru lucrări de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări la clădirea Palatul Victoria, unde Guvernul României își exersează atribuțiile executive. Finanțarea este asigurată din PNRR iar lucrările durează 27 de luni, cu încă 60 de luni garanție acordată lucrărilor, anunță Economedia.ro.

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară pentru bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi bugetul asigurărilor de şomaj, ţinând cont de prognozele macroeconomice elaborate de Comisia Naţională de Prognoză, a anunţat luni, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, la finalul şedinţei Executivului, relatează Agerpres, citat de Economica.net. Indicatorii pe care a fost realizată rectificarea sunt o creştere economică revizuită la 2,8%, un deflator al PIB de 7,2% şi un PIB actualizat de 1.768,8 miliarde de lei.

  • Banii din tranșa a treia din PNRR, achitată doar parțial

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat luni că România urmează să primească scrisoarea din partea Comisiei pe cererea de plată numărul 3, iar la finalul acestui an vom încasa banii din cererea 3, probabil o plată parţială, pentru că există unele observaţii. El a mai spus că am avut 55 de reforme în PNRR, iar la momentul ăsta, 38 sunt îndeplinite, transmite News.ro. Adrian Câciu e a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News, despre stadiul implementării PNRR că urmează ca Comisia Europeană să ne transmită scrisoarea pe cererea de plată numărul 3. ”Probabil la finalul acestui an vom încasa şi banii, avem acolo nişte observaţii din partea Comisiei, probabil că va fi o plată parţială”, a spus Câciu, precizând că este o chestiune pe care şi-a asumat-o şi a anunţat-o, mai precizează Economedia.ro.

 

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro