Știrile zilei, 17 septembrie. Rectificare bugetară. Leoni are un acționar majoritar din China
În Articol
- Azi e marți, 17 septembrie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.
Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00.
-
Pachetul majoritar de acțiuni de la Leoni a fost cumpărat de o companie chineză
O companie chineză a cumpărat pachetul majoritar al producătorului german de cabluri auto Leoni, care are mai multe unități de producție în România, cu mii de angajați, relevă datele analizate de Profit.ro. Antreprenorul austriac Stefan Pierer și LUXSHARE din China au convenit ca LUXSHARE să achiziționeze un pachet de 50,1% din LEONI AG, care anterior era deținută integral de Pierer. „A avea LUXSHARE ca partener strategic puternic va spori semnificativ competitivitatea LEONI pe toate fronturile – de la extinderea portofoliului și accesul la piață până la capabilități tehnologice și producție”, a declarat Klaus Rinnerberger, CEO LEONI AG.
Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/ultima-ora-chinezii-au-cumparat-pachetul-majoritar-la-leoni-cu-fabrici-in-romania-21736259
Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
-
Rectificare bugetară
Guvernul mizează pe venituri extra de 10,4 miliarde lei la rectificarea bugetară, care va fi pozitivă, conform surselor politice consultate de Economedia. Proiectul de rectificare va fi pus în dezbatere săptămâna viitoare. Vor primi bani în plus la rectificare sănătatea, educația, transporturile și dezvoltarea regională – 9,4 miliarde lei, din care doar primarii primesc 3 miliarde lei. Nu este clar ce domenii vor avea fondurile tăiate.
-
UniCredit vrea să dețină 30% din Commerzbank
Grupul bancar italian UniCredit SpA urmează să solicite permisiunea autorităţii de reglementare pentru a-şi majora participaţia pe care o deţine la banca germană Commerzbank AG, până la 30%, în contextul în care directorul general de la UniCredit, Andrea Orcel, analizează o posibilă preluare completă a băncii germane, transmite Bloomberg, conform Agerpres.
-
Stagnare pe piața imobiliară a birourilor
Activitatea de închiriere pe piața de birouri din București a înregistrat, în primul semestru din 2024, o cerere nouă în creștere cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 64.000 de metri pătrați, în timp ce cererea totală a scăzut ușor la 160.000 de metri pătrați, arată raportul de piață Colliers privind evoluția pieței imobiliare în primele șase luni ale anului. Reînnoirile de contracte au reprezentat aproximativ 50% din tranzacții, pe fondul incertitudinilor legate de munca hibridă. Anul 2024 marchează, de asemenea, două trimestre consecutive fără finalizări de noi proiecte de birouri moderne și nici pentru trimestrul al treilea nu este planificată nicio livrare, ceea ce ar putea reprezenta cea mai lungă perioadă fără livrări din 2005 încoace, anunță Economedia.ro.
-
Scad bugetele acordare serviciilor IT
Bugetele alocate pentru servicii IT s-au diminuat cu aproximativ 20%, faţă de acum 2 ani, arată o analiză a OVES Enterprise. Flexibilitatea şi adaptabilitatea devin esenţiale pentru companiile de IT românești care doresc să îşi menţină clienţii şi să atragă noi proiecte, iar programatorii români au început să accepte salarii mai mici pe fondul scăderii numărului de proiecte şi al creşterii concurenţei, anunță Curs de Guvernare. Scăderea bugetelor pentru IT a fost determinată, în mare parte, de incertitudinile economice globale, de inflaţie şi de necesitatea companiilor de a prioritiza investiţiile esenţiale, conform studiului citat de News.ro.
-
Concertele lui Taylor Swift devin un indice economic
Trecerea industriei muzicale de la produs la performanță prefigurează o evoluție generalizată către active necorporale, scrie Andy Haldane, fost economist șef al Băncii Angliei și actual director executiv al Royal Society of Arts, într-un editorial publicat în Financial Times și citat de Economica.net. Vara aceasta a fost marcată de două mari turnee muzicale. Turneul Eras al lui Taylor Swift, care s-a întins pe cinci continente, și anunțul turneului de reunire Oasis de anul viitor din Regatul Unit. Pentru majoritatea fanilor, experiența primului eveniment a fost dincolo de cele mai nebunești vise ale lor. Cel de-al doilea i-a făcut pe mulți să privească în urmă cu furie. Ambele oferă o fereastră fascinantă către economiile și economia zilelor noastre.