-
-
Activități de realizare a softului la comanda (software orientat client)
Activități de arhitectura
Lucrari de tamplarie si dulgherie
-
Coafura si alte activități de infrumusetare
Dezvoltare (promovare) imobiliara
Activități de consultanta pentru afaceri si management
Lucrari de construcții a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale
-
-
Activități de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea
Alte activități recreative si distractive n%2Ec%2Ea%2E
Comerț cu ridicata nespecializat
Comerț cu amănuntul al calculatoarelor, unitatilor periferice si softwareului in magazine specializate
-
Alte forme de invatamant n%2Ec%2Ea%2E
-
Activități de asistenta stomatologica
Amplasat în Nord-Vest, nu foarte departe de granița de Vest a României, mare centru universitar, județul Cluj, după anul 1989 a cunoscut un puternic regres economic, de altfel ca toate județele, însă începând cu anul 2005, economia județului a intrat pe un trend ascendent, ca urmare a investițiilor străine.
Investițiile au fost stimulate de infrastructura zonei, educația tinerilor prin universitățile de profil, existența unor resurse locale, aproprierea de piața europeană, existența aeroportului internațional, etc.
La recensământul din 2011, orașul Cluj-Napoca, capitala județului avea 324.576 locuitori, fiind al doilea oraș din țară, după numărul de locuitori. În județ, localități cu statut de oraș sunt: Câmpia Turzii, Dej, Gherla, Huedin și Turda, cu 47.774 locuitori, orașul cel mai mare după Cluj-Napoca.
În județul Cluj, conform modulului Analize și Studii din portalul www.termene.ro, în anul 2015 au depus bilanțul contabil 36.649 firme care au realizat o cifră totală de afaceri cu 26% mai mare comparativ cu anul 2012, iar profitul net pentru aceeași perioadă a crescut cu 331%.
Potrivit aceluiași portal, în modulul listă firme (Selecție Firme) există 9 firme care au peste 1.000 de angajați, pe primul loc se află Fujikura Automotive România SRL, cu un număr de 5.677 angajați.
După cifra de afaceri, conform aceluiași modul listă firme (Selecție Firme), pe locul 1 se află Mol România Petroleum Product SRL, care are un număr de 201 angajați și realizează o cifră de afaceri de peste 4 miliarde lei.
După profitul net realizat, pe primul loc se află Societatea de Distribuire a Energiei Electrice, care a realizat un profit net de peste 158 milioane cu circa 1.988 salariați.
Ca urmare a dezvoltării economice, mulți tineri care au studiat în facultățile din Cluj au ales să se angajeze la firmele din Cluj, din acest motiv orașul se situează în topul localităților cu chirii și prețuri la locuințe ridicate.
Conform modulului listă firme (selecție firmă) numărul firmelor care activează în domeniul IT, în anul 2015, a fost de 1.285 din care 24 au peste 100 de angajați.
De menționat că activitatea economică este distribuită acceptabil în toate orașele județului Cluj.