În luna iulie 2021, au fost înființate 8998 de firme, cu peste 12% mai multe decât luna trecută (7852 firme nou înființate în iunie 2021). Principalele domenii de activitate au rămas aceleași: lucrări de construcții, transporturi rutiere de mărfuri și comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet.

 

Firmele de construcții și cele de transport sunt tot pe primul loc și în topul insolvențelor, urmate de firmele cu domeniu principal de activitate „Baruri și alte activități de servire a băuturilor” (CAEN 5630). În total, au intrat în insolvență 408 firme, mai puține față de luna iunie (652 firme intrate în insolvență luna trecută).

 

Află din infograficul de mai jos alte informații actualizate despre firmele din România, disponibile în platforma termene.ro.

 

Situația firmelor - iulie 2021

 

 

Dacă ți se par utile informațiile de pe blogul Termene și vrei să afli când publicăm un nou articol, te poți abona la newsletterul nostru săptămânal.

Vreau să primesc newsletter-ul

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe