Loading the Amira Audio Citește articolul...

Comisia Europeană a adoptat un pachet bancar pentru facilitarea acordării împrumuturilor bancare necesare gospodăriilor și întreprinderilor din întreaga Uniune. Astfel, băncile pot garanta acordarea, în continuare, a împrumuturilor pentru a sprijini economia și pentru a amortiza impactul economic cauzat de coronavirus.

 

De asemenea, în regulamentul nou adoptat sunt incluse soluții pe termen scurt, prin modificarea normelor bancare, precum și o comunicare interpretativă privind raportările contabile și prudențiale ale Uniunii Europene, permițând maximizarea capacității instituțiilor de credit de a acorda împrumuturi și de a absorbi pierderile provocate de pandemia de COVID-19, asigurând, totodată, menținerea rezilienței.

 

Totodată, normele UE permit băncilor și autorităților lor de supraveghere să acționeze în situații de criză economică într-un mod flexibil, dar responsabil pentru a oferi sprijin cetățenilor și al întreprinderilor, în special al IMM-urilor.

 

Articol publicat pe Universul Juridic.

 

Dacă ți pe par utile informațiile de pe blogul Termene și vrei să afli când publicăm un nou articol, te poți abona la newsletterul nostru săptămânal.

 

Vreau să primesc newsletter-ul

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe