Comisia Europeană a adoptat un pachet bancar pentru facilitarea acordării împrumuturilor bancare necesare gospodăriilor și întreprinderilor din întreaga Uniune. Astfel, băncile pot garanta acordarea, în continuare, a împrumuturilor pentru a sprijini economia și pentru a amortiza impactul economic cauzat de coronavirus.

 

De asemenea, în regulamentul nou adoptat sunt incluse soluții pe termen scurt, prin modificarea normelor bancare, precum și o comunicare interpretativă privind raportările contabile și prudențiale ale Uniunii Europene, permițând maximizarea capacității instituțiilor de credit de a acorda împrumuturi și de a absorbi pierderile provocate de pandemia de COVID-19, asigurând, totodată, menținerea rezilienței.

 

Totodată, normele UE permit băncilor și autorităților lor de supraveghere să acționeze în situații de criză economică într-un mod flexibil, dar responsabil pentru a oferi sprijin cetățenilor și al întreprinderilor, în special al IMM-urilor.

 

Articol publicat pe Universul Juridic.

 

Dacă ți pe par utile informațiile de pe blogul Termene și vrei să afli când publicăm un nou articol, te poți abona la newsletterul nostru săptămânal.

 

Vreau să primesc newsletter-ul

 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe