Conform acordului semnat la începutul lunii decembrie de miniștrii de interne din Bulgaria, România, Austria și Ungaria, Bulgaria și România vor face controale la frontierele terestre încă șase luni după aderare. Controalele la frontierele terestre dintre România și Ungaria vor continua în cele șase luni, dar nu și cele dintre Bulgaria și Grecia.
Business News
Esența weekendului, 28-29 decembrie. România vrea să exploateze cărbunele încă trei ani. Aderarea la Schengen închide punctele de frontieră cu Bulgaria
În Articol
Loading the Amira Audio Citește articolul...
- Este din nou weekend, 28-29 decembrie, și este ultimul weekend din 2024. Și acum „Esența weekendului” va rezuma știrile importante pentru mediul de afaceri și va oferi și explicații, puncte de vedere legate de evenimentele prezentate. Rubrica editorială va fi actualizată pe parcursul weekendului de mai multe ori.
Monitorizarea începe sâmbătă dimineața, de la 8.00, și va continua din 6 în 6 ore până ora 22.00.
Bursa de la București a închis în creştere vineri
Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere pe toţi indicii şedinţa de vineri, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a cifrat la 47,075 milioane lei (9,46 milioane euro). Principalul indice al Bursei de la Bucureşti, BET, care include cele mai tranzacţionate 20 de companii listate pe Piaţa Reglementată, s-a apreciat cu 0,40%, până la 16.924,44 puncte, transmite Agerpres, citat de Economedia.ro. Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni, a închis în creştere cu 0,39% iar indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,35%. Indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a apreciat cu 0,40%.
România va cere Comisiei Europene amânarea cu până la 3 ani a închiderii termocentralelor și a carierelor Complexului Energetic Oltenia
România va cere Comisiei Europene amânarea închiderii termocentralelor pe lignit ale Complexului Energetic Oltenia (CEO) și a carierelor miniere care le alimentează cu până la 3 ani față de deadline-ul din prezent, prevăzut de planul de restructurare a CEO convenit cu Bruxelles-ul și de legislația în vigoare a decarbonării sistemului energetic național, relevă un document analizat de Profit.ro. În baza angajamentelor în vigoare în prezent, România ar trebui să închidă, până în 2026, capacități de producție de energie pe lignit cu putere instalată cumulată de 2.085 MW.