• Azi e luni, 6 mai, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 4 în 4 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 4 ore, dacă e cazul, pagina este updatată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Piața automobilelor electrice din România.

Publicația Profit.ro a realizat o analiză a pieței automobilelor electrice din România. Jurnaliștii publicației încearcă să explice cum a crescut piața mașinilor electrice din România de la câteva exemplare pe an, la peste 15.000. În 2014 erau înmatriculate doar șapte mașini electrice noi în România, pragul de 1.000 era depășit cinci ani mai târziu, iar anul trecut s-a trecut de 15.000. Electricele au peste 10% din piața totală a mașinilor noi și trei factori au dus la astfel de creștere.

  • România are speranța de viață cea mai mică din UE, dar și cu cea mai rapidă creștere.

Spania este țara din Uniunea Europeană (UE) cu cea mai mare speranță de viață, de 84 de ani, și se află peste media comunitară, care este de 81,5 ani, în timp ce România are a treia cea mai mică speranță de viață din UE, de 76,6 ani, potrivit ultimelor date actualizate de agenția comunitară de statistică Eurostat, citate de EFE. România este urmată în acest clasament doar de Letonia, cu 75,9 ani și de Bulgaria, cu 75,8 ani, conform Agerpres.ro. Totuși, cea mai mare creștere a speranței de viață din 2019 și până în 2023 s-a înregistrat în România, creșterea speranței de viață fiind de un an, urmată de Lituania (+0,8 ani) și Bulgaria, Cehia, Luxemburg și Malta (toate cu o creștere de +0,7 ani), anunță wall-street.ro.

  • Doar o treime dintre companii valorifică vânzările indirecte

Minimum trei sferturi din comerțul mondial (75%) are loc prin canale de vânzări indirecte, însă numai o treime dintre companii le valorifică adecvat, arată un studiu de specialitate, finalizat la nivelul lunii aprilie 2024, anunță wall-street.ro. Conform datelor centralizate de Horvath şi Channel Advisors, 80% dintre executivi consideră aceste canale de vânzări indirecte ca fiind importante și doar un sfert dintre companii dispun de instrumentele, cunoștințele și datele necesare pentru a-și construi și gestiona o rețea eficace de parteneri.

  • Agricultura europeană, la raport.

Incertitudinea rămâne o caracteristică constantă a agriculturii din UE, arată cel mai recent raport al Comisiei Europene privind Perspectivele pe termen scurt ale piețelor agricole. Se preconizează că producția de cereale din UE în 2024/25 va crește cu aproximativ 3% față de precedentul an agricol, iar oferta de lapte din UE va rămâne relativ stabilă în 2024. Producția de carne de porc din UE a scăzut cu 6,6% în 2023, dar reducerea ar putea încetini la 0,4% în 2024, în timp ce cererea de carne de pasăre, ca sursă mai ieftină de proteine, este încă ridicată. Consumul de vin în UE își continuă tendința de scădere, deoarece generațiile mai tinere preferă alte tipuri de băuturi alcoolice, anunță Economedia.ro.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe