• Azi e vineri, 3 mai, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 2 în 2 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 2 ore, dacă e cazul, pagina este updatată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • CEC Bank a ajuns a treia bancă din România.

Banca de stat CEC Bank a ajuns a treia cea mai mare bancă după dimensiunea bilanțului din România, după ce a depășit, surprinzător, BRD Société Générale, dar și Raiffeisen Bank și ING Bank. Secretul saltului spectaculos de anul trecut? CEC a primit depozite peste așteptări de la clienții mari pe care le-a plasat în mare măsură, conform analizei Profit.ro, într-un volum record de titluri de stat, care au ajuns să fie cât creditele.

  • Motorina s-a ieftinit.

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a ieftinit din nou motorina, vineri, astfel că aceasta este acum cu 7 bani mai ieftină decât benzina, lucru rar, situația fiind, de obicei, invers, anunță Economedia.ro. Prețul carburanților s-a modificat în această săptămână de două ori. Astfel, față de sâmbătă, când motorina a devenit mai ieftină decât benzina, s-au mai schimbat prețurile de două ori: pe 1 mai, când s-a scumpit benzina cu doi bani și astăzi, când motorina s-a ieftinit cu 5 bani.

  • Încrederea mediului de afaceri în economia României a crescut în luna aprilie.

Indicatorul de încredere al mediului de afaceri în economia din România, publicat în fiecare lună de Comisia Europeană (Economic Sentiment Indicator – ESI), a înregistrat o nouă creştere în luna aprilie, semnalând o îmbunătăţire a ritmului creşterii economice în prima lună din cel de-al doilea trimestru al anului, comparativ cu lunile anterioare, anunță Economedia.ro.

  • Insolvența Blue Air.

Statul a calculat dobânzile de recuperat. Aproape 200 de milioane de lei are de recuperat statul din insolvența Blue Air. Suma este reprezentată de împrumutul acordat, dar și de dobânzile calculate de Ministerul Finanțelor, anunță Economica.net.

  • Europa are nevoie de mai multe puncte de încărcare a automobilelor electrice.

La sfârșitul anului 2023, existau 632.423 de puncte de încărcare publice disponibile în UE și aproximativ trei milioane de vehicule electrice cu baterii (BEV) erau în circulație, anunță Curs de Guvernare. Aproximativ 61% din aceste puncte de încărcare erau concentrate în trei țări – Franța, Germania și Țările de Jos. Comisia Europeană estimează că este nevoie de 3,5 milioane de puncte de încărcare până în 2030 pentru a susține nivelul de electrificare a vehiculelor necesar pentru a atinge nivelul propus de reducere cu 55% a emisiilor de CO2 pentru autoturisme, în 2030. Estimările ACEA indică o cerere mult mai mare: 8,8 milioane de puncte de încărcare până în 2030, ajungând la 18,8 milioane până în 2035. În România existau 2.754 de puncte de încărcare, cu 130 mai multe decât Bulgaria, deși populația sa este de peste trei ori mai mare decât cea a țării din sudul Dunării: Comisia subestimează necesarul, fiindcă a folosit premise greșite, spune un studiu ACEA.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe