Potrivit paginii oficiale, Comisia Europeană, alături de partenerii globali, începe în data de 4 mai 2020 o campanie de strâns donații ca să susțină lupta împotriva coronavirusului.

Astfel, Uniunea Europeană și partenerii ei vor organiza un maraton mondial al donatorilor, la care invită țări și organizații din lumea întreagă. Scopul campaniei e să adune fonduri în valoare de 7,5 miliarde EUR.

La solicitarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și a organizațiilor mondiale din domeniul sănătății, Comisia Europeană invită guvernele, liderii din mediul de afaceri, personalitățile publice etc. să contribuie cu donații la acțiune, ca să poată fi dezvoltat accesul rapid și echitabil la metode de diagnosticare, terapii și vaccinuri împotriva COVID-19, care să fie sigure, de calitate, eficace și la prețuri accesibile.

Fondurile colectate vor fi ulterior distribuite către companiile care lucrează la dezvoltarea unor teste de diagnosticare, tratamente și vaccinuri anti COVID-19.

Articol publicat pe Universul Juridic.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe