Juridic

PPP news

Parteneriatul public privat (PPP) este prezent, de obicei, printre prioritățile oricărei guvernări. Dacă ne uităm însă la istoria noastră recentă, este imposibil  să nu remarcăm că parteneriatul public-privat marchează zeci de ani de eșecuri.   ”Parteneriatul public-privat este soluția viitorului și așa va fi mereu!” Subtitlul este, desigur, o ironie. E o ironie amară, pentru […]

Marian Hanganu
scris de Marian Hanganu
28 iulie 2021
5 minute de citit
gestionarea dosarelor din instanță

Elimină orice eroare umană prin trecerea la gestionarea și monitorizarea automatizată a întregului tău portofoliu, indiferent câte dosare cuprinde.

Marian Hanganu
scris de Marian Hanganu
27 aprilie 2021
6 minute de citit
participarea salariatilor la profit

Între 7.5% și 25% din profitul oricărei companii ar putea reveni salariaților. Vezi noile obligații ale angajatorilor prevăzute în proiectul de lege.

Vlanțoiu și Asociații
scris de Vlanțoiu și Asociații
22 aprilie 2021
7 minute de citit
Cadrul legal pentru folosirea semnăturii electronice

De ce ai nevoie de semnătură electronică și cum o poți obține? Tipuri de semnătură electronică și furnizori acreditați în UE și în România.

termene.ro
scris de termene.ro
13 aprilie 2021
5 minute de citit
Cum scrii un review fără să fii dat în judecată

Recenziile reprezintă un instrument extrem de util în atragerea de noi clienți, nu numai prin efectul psihologic pe care îl au asupra cititorului, ci și prin creșterea clasamentelor locale, astfel încât companiile se afișează mai mult în momentele căutărilor consumatorilor.   Anul 2020 a fost un an aparte, un an în care foarte mulți consumatori […]

Andreea Vlănțoiu
scris de Andreea Vlănțoiu
30 martie 2021
2 minute de citit
Inteligenta artificiala vs umana

Cum definim inteligența artificială pornind de la cele 4 elemente ale personalității umane: temperamentul, caracterul, aptitudinile speciale și inteligența

termene.ro
scris de termene.ro
29 martie 2021
5 minute de citit
intuitu personae

Vezi cum se calculează corect onorariul executorului judecătoresc când obligația stabilită prin titlul executoriu este de a face ”intuitu personae”.

termene.ro
scris de termene.ro
29 septembrie 2020
5 minute de citit
imobil încadrat în lista monumentelor istorice

Ce spune teoria și cum se întâplă lucrurile în realitate atunci când trebuie executată silit o clădire clasificată drept monument istoric.

termene.ro
scris de termene.ro
23 septembrie 2020
7 minute de citit
Facilități fiscale. Proceduri fiscale.

O.U.G.153/2020 - noi măsuri fiscale care stimulează menținerea/creșterea capitalurilor proprii ale companiilor. Vezi bonificațiile și regulile de acordare.

termene.ro
scris de termene.ro
10 septembrie 2020
7 minute de citit
blocarea-dizolvarii-si-lichidarii

Blocarea dizolvării și a lichidării din cadrul procedurii de insolvență nu servește nimănui - decizia ÎCCJ, explicată și interpretată.

termene.ro
scris de termene.ro
9 septembrie 2020
12 minute de citit
Munca de la birou devine munca de oriunde în lume

Vezi care sunt consecințele fiscale atât pentru angajatori, cât și pentru salariați, în ceea ce privește munca de la distanță din altă țară.

termene.ro
scris de termene.ro
24 august 2020
4 minute de citit
Fiducia

Fiducia modernă de tip latin păstrează principii de drept romano-germanic, ceea ce o face o instituție asemănătoare, dar diferită de trust-ul anglo-saxon.

termene.ro
scris de termene.ro
21 august 2020
48 minute de citit

Discută direct cu un consultant Termene

Sau creează-ți un cont gratuit acum!