Business News

Economica.net | Dacia nu își mai permite să cumpere energia scumpă din România

17 octombrie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Prețul prea mare al energiei electrice se adaugă, mai nou, altor elemente negative prin care industria din România, inclusiv industria auto, își pierde din competitivitate, spun oficialii Dacia, companie reprezentativă a României.

Dacia nu a găsit furnizor pe termen lung

Potrivit unor surse din piața de energie, Dacia ar fi încercat, în această vară, să încheie un contract pe termen lung de achiziție de energie electrică  – un așa numit PPA, power purchase agreement, prin care ar fi dorit să își securizeze achiziția de energie electrică pe mai mulți ani. Compania, una dintre cele mai mari din România, nu ar fi reușit atunci să încheie un astfel de contract, pentru că prețul oferit ar fi fost mult peste ce ar fi putut plăti Dacia, anunță Economica.net.

Jurnaliștii publicației l-au întrebat, în marja expoziției auto de la Paris, pe Mihai Bordeanu,  Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe & Country Head Romania, despre această achiziție și despre problema costului cu energia electrică în general.

„E un sâmbure de adevăr aici. E adevărat că, în România, energia e mai scumpă decât în vestul Europei. E un fapt. Există în prezent discuții, și stăm în legătură cu Ministerul Energiei, pentru a găsi pârghiile prin care să optimizăm achiziția de energie pentru consumatorii industriali, inclusiv pentru uzina Dacia. Discuția nu e însă doar despre Dacia, ci și despre alți mari consumatori de energie din țară”, a declarat Mihai Bordeanu.

Toate amănuntele legate de acest subiect le găsiți în articolul din Economica.net.

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro