Loading the Amira Audio Citește articolul...

Ochelarii perfecți nu sunt ușor de găsit. Nu trebuie doar să ții cont de prescripția oferită de optometrist sau oftalmolog, ci și să găsești ramele și lentilele cu forma perfectă pentru fața ta, dar care să se potrivească și stilului tău de viață. Când în sfârșit găsești ochelarii potriviți, îți vei dori să reziste cât mai mult timp. Pentru asta însă, va trebui să înveți să ai grijă corect de ei. Fie că porți deja de ceva timp ochelari, fie că tocmai ți-ai achiziționat prima pereche, mai jos vei descoperi câteva sfaturi privind îngrijirea ochelarilor pe care cu siguranță le vei găsi utile. 

1. Învață să îi cureți corect 

Procesul de curățare a ochelarilor nu este complicat, dar necesită puțină atenție și răbdare. Pulverizează soluția de curățare pe ambele părți ale lentilelor ochelarilor și șterge-le cu laveta moale (NU cu marginea tricoului sau eșarfei, cu șervețele de hârtie sau orice altceva ai la îndemână), folosind mișcări delicate. Cu aceeași atenție trebuie să cureți ramele, pernuțele pentru nas și balamalele. Curăță-ți ochelarii zilnic sau, dacă nu îi porți mereu, înainte și după fiecare utilizare. 

Foarte important este și să te speli bine pe mâini cu apă și săpun înainte de a-ți curăța ochelarii. Eviți astfel transferul microbilor și uleiurilor de pe mâinile tale pe ochelari. 

2. Folosește soluții de întreținere speciale 

Dacă tocmai ai decis că este timpul să faci o vizită la un magazin de ochelari în Constanța, poți profita de ocazie și pentru a cumpăra soluțiile potrivite pentru curățarea acestora. Cum și cu ce îi cureți poate influența durata de viață a ochelarilor. Tocmai de aceea este important să folosești doar o soluție de întreținere specială și lavete moi, care nu vor lăsa scame sau zgâria lentilele. 

Dacă nu ai soluții speciale, poți folosi apă și un săpun lichid delicat, dar ai grijă să utilizezi doar o cantitate foarte mică și să îi clătești și să îi ștergi bine după aceea. Nu folosi oțet, salivă, soluție pentru curățarea geamurilor, alcool ori alte soluții agresive. Acestea pot deteriora ramele si lentilele ochelarilor. 

3. Depozitează-i corespunzător 

Oricând nu folosești ochelarii, aceștia trebuie depozitați corect, într-un etui sau toc special. Acest lucru îi va proteja nu doar de praf sau murdărie, ci și de zgârieturi. De asemenea, le va oferi protecție împotriva îndoirii sau spargerii. 

Nu-i pune în geantă sau buzunar, nici măcar pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă îi pui pe noptieră, birou sau o altă suprafață dură, plasează-i cu lentilele în sus, pentru a nu se zgâria. 

4. Nu lăsa ochelarii în soare 

Evită să lași ochelarii în soare, pe bordul mașinii sau în orice alt loc în care sunt expuși unor temperaturi foarte ridicate. Riști ca ramele și lentilele acestora să se deterioreze și să nu îi mai poți purta. 

5. Folosește ambele mâini pentru a-i da jos 

Avem tendința de a folosi o singură mână pentru a ne da jos ochelarii, apucând doar de un braț. Acest lucru poate duce, în timp, la ruperea ramei. Pentru a evita asta, folosește ambele mâini când îi dai jos de la ochi, prinzând ambele brațe ale ochelarilor. Dacă ai o singură mână liberă, încearcă să te obișnuiești să îi prinzi de șaua nazală. 

Nimeni nu-și dorește să constate că perechea de ochelarii preferată are lentilele zgâriate ori ramele rupte, mai ales dacă a investit timp în alegerea acestora iar deteriorarea lor s-a produs pe fondul neatenției. Pentru a te putea bucura cât mai mult timp de ei, trebuie să îi îngrijești corespunzător. Învață cum să îi cureți corect, folosind doar soluții speciale, și ai grijă unde îi depozitezi atunci când nu îi folosești. Sfaturile de mai sus sunt valabile atât pentru ochelarii de vedere, cât și pentru ochelarii de soare sau cu protecție pentru calculator. 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe