Un vânzător de succes are grijă de două aspecte-cheie ale afacerii, care merg mână în mână: unu – să atragă noi clienți din piețele țintă care să se apropie cât mai mult de profilul clientului ideal și doi – să își fidelizeze portofoliul de clienți care lansează regulat comenzi consistente și plătesc facturile la timp. 

 

Ambele aspecte sunt facilitate de BizZilla, tool-ul termene.ro care te ajută să îți găsești noi clienți și furnizori, să-ți analizezi portofoliul propriu de clienți și să compari performanța ta pe piață cu cea a concurenței tale. 

 

Clientul tău ideal are anumite caracteristici care te ajută să îți delimitezi căutările și să obții rezultate cât mai precise prin prospectarea pieței:

 

 • Este în funcțiune, activ fiscal și înregistrează profit. 
 • Aparține de o anumită industrie pe care ești specializat sectorial, deci are un anumit cod CAEN al activității principale. 
 • Are o anumită mărime a afacerii (micro, mică, mijlocie sau mare) care se potrivește cu dimensiunea și capacitatea de livrare de produse sau de prestare de servicii a firmei tale. 
 • Este localizat în localitatea și județul aflate în aria ta de acoperire și distribuție. 
 • Are un grad scăzut de risc de plată și de insolvență. 
 • Nu înregistrează datorii restante la terți și la stat. 

 

Cu ajutorul filtrelor multiple pe care ți le pune la dispoziție, BizZilla îți permite să selectezi rapid și cu mare acuratețe doar companiile de interes pentru tine din lista celor peste 1,476 milioane de firme aflate în funcțiune în România. 

 

Având acces la întregul catalog de firme active în România, poți face selecții prin filtrare pe coduri CAEN, mărime, locație, risc și datorii și poți vizualiza gratuit primele 75 de companii din orice selecție și datele lor de contact dacă ai un cont gratuit pe termene.ro. 

 

Pentru a realiza și salva o selecție personalizată, aplici repetitiv filtru peste filtru pentru a restrânge milionul și jumătate de companii active la cele 75 care prezintă un interes major pentru tine, în doar 5 minute. Totul în timp real, cu actualizarea datelor în câteva secunde după aplicarea fiecărui filtru. 

 

 • Mai întâi, alegi codul CAEN asociat activității principale a clienților din industria pe care o țintești.
 • Apoi selectezi: să aibă bilanț depus pe 2019, 
 • să fi înregistrat profit în ultimul an, 
 • să aibă mărimea, cifra de afaceri și numărul de angajați în intervalul dorit de tine, 
 • să înregistreze un risc scăzut și 
 • să nu aibă datorii restante la terți și la buget. 
 • De asemenea, poți selecta doar firmele care au declarat un telefon de contact la ANAF și ONRC. 

 

Poți oricând să elimini anumite filtre sau poți adăuga altele noi ca să-ți optimizezi selecția de prospecți. 

 

Atunci când te mulțumește selecția făcută, o poți salva pe platformă în „Selecțiile mele” și o poți chiar exporta în format Excel cu ajutorul plății prin creditele TRM din portofelul tău sau prin achiziționarea unui abonament termene.ro care te avantajează. Un consultant termene.ro îți stă la dispoziție dacă ai nevoie de ajutor la extragerea și exportarea selecțiilor tale. 

 

Pe selecțiile făcute de tine poți vizualiza apoi diverse statistici ce vor fi afișate pe o hartă interactivă care îți arată localizarea sau distribuția firmelor alese – pe mărime, cifră de afaceri, profit sau în funcție de riscul de a intra în insolvență în următorii doi ani, conform formulei Altman.

 

Tot cu un cont gratuit pe termene.ro poți analiza maximum 100 de clienți aflați deja în portofoliul tău prin simpla încărcare a unei liste de CUI-uri pe platformă. Alegi datele lor financiare conform ultimului bilanț depus și apoi le poți ordona în funcție de cifra de afaceri sau profit. 

 

Anual, după publicarea bilanțurilor contabile, se recomandă să refaci analiza actualizată a portofoliului tău de clienți, furnizori, colaboratori și concurenți pentru a afla răspunsul la următoarele întrebări: 

 • Au scăzut sau au crescut clienții tăi în ultimul an? 
 • Cum ți-a evoluat portofoliul de clienți în ultimii 3 ani? Trendul pe medie e în creștere sau în scădere? 
 • Unde ești poziționat în piață? 
 • Cu cine concurezi pe piețele țintă? 
 • Cum au evoluat concurenții tăi comparativ cu evoluția firmei tale? Mai bine, la fel sau mai rău? 
 • Unde stai mai bine decât ei? Unde stai mai rău decât concurenții? 
 • Cui vinzi și de la cine cumperi? 
 • Cui merită să îi oferi plata la termen și cui ar fi recomandat să îi soliciți plata în avans, în funcție de riscul de insolvență, comercial și de plată? 
 • Care este nivelul recomandat al creditului furnizor la care să te expui? 

 

BizZilla te ajută să nu ai doar idei sau percepții subiective despre mediul de business în care îți desfășori afacerea, ci să iei decizii bazate pe fapte și date la zi. 

 

Poți scana toată baza de date de companii din România și, având acces la informațiile lor financiare și legale, să selectezi doar firmele care respectă criteriile alese de tine. Sau îți poți analiza portofoliul propriu de clienți, colaboratori și furnizori pentru a le vedea situația la zi în raport cu instituțiile statului. 

 

Dacă vrei să te extinzi către un alt județ, poți studia statistic cum stă domeniul (piața-țintă) într-o anumită regiune din punctul de vedere al numărului de firme active și al riscului lor de intrare în insolvență. Sau, dacă urmărești să lucrezi doar cu companii mari sau sigure, poți realiza selecții care să răspundă cu acuratețe strict acestor criterii personalizate. 

 

Cu BizZilla, instrumentul de prospectare de la termene.ro, închei afaceri predictibile și adopți sistematic cele mai bune decizii, fiind mai bine și mai prompt informat decât concurența ta. 

 

Creează chiar acum un cont pe termene.ro ca să realizezi fără costuri o selecție personalizată de maximum 75 de prospecți și să analizezi până la 100 de clienți din portofoliul tău. 

 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe