Loading the Amira Audio Citește articolul...

Multe companii pun la dispoziţia unor angajaţi maşini de serviciu pentru a le facilita îndeplinirea sarcinilor. Pentru companie, această investiţie are mai multe beneficii, printre care se numără fidelizarea echipei şi reclama gratuită mobilă atunci când vehiculele sunt inscripţionate. Angajatului îi revine în primul rând responsabilitatea întreţinerii. Iată ce ai de făcut în caz că ai un job ce include în pachetul de beneficii o maşină de serviciu:  

Păstrează maşina curată

Cea mai importantă sarcină pe care o ai atunci când conduci maşina companiei este să nu-i prejudiciezi imaginea. Atunci când cobori din maşină pentru a merge la o întâlnire de afaceri, când intri în curtea unui client sau partener sau când circuli pur şi simplu prin oraş, autovehiculul este imaginea companiei pe care o reprezinţi. De felul cum arată în interior şi exterior depinde prima impresie pe care o creezi.

Dacă maşina este colantată cu logo-ul companiei, responsabilitatea ta este şi mai mare. În acest caz, drumurile la spălătorie se pot repeta chiar şi o dată la câteva zile. Stabileşte o rutină nu doar de spălat, ci şi de întreţinere a curăţeniei. Evită să fumezi în maşină şi foloseşte pauzele din timpul drumurilor lungi pentru a mânca şi a bea cafeaua. O astfel de disciplină te va ajuta să menţii mai mult timp curăţenia în interior. De felul în care arată maşina în habitaclu depinde starea ta de spirit la volan. Asigură-te că totul e curat şi foloseşte un odorizant de bună calitate pentru a îmbunătăţi această experienţă.

Ţine cont de intervalul dintre revizii

Dincolo de aspect, maşina trebuie întreţinută şi din punct de vedere tehnic. În special atunci când flota de vehicule este nouă, condiţiile de garanţie impun reguli stricte cu privire la intervalul de timp sau kilometri dintre revizii.

După trecerea primilor ani, locul de efectuare a verificărilor periodice revine în sarcina fiecărui proprietar. În acest caz, compania care este proprietarul de drept al maşinii îţi deleagă aceste atribuţii. În plus, este interesul tău personal să ai o maşină funcţională.

Aşadar, foloseşte un calendar fizic sau electronic în care să-ţi notezi datele importante cu privire la verificările şi eventualele înlocuiri de piese. Atunci când mergi cu maşina la acelaşi atelier auto, lucrurile sunt mult mai uşor de gestionat, deoarece se arhivează toate intervenţiile din ultimii ani.

Foloseşte accesoriile potrivite

De cele mai multe ori, în calitate de angajat nu ai ultimul cuvânt cu privire la nivelul de echipare al maşinii. În cel mai fericit caz primeşti un buget în care trebuie să te încadrezi. Pentru a îmbunătăţi experienţa la volan poţi compensa cu o serie de accesorii.

În primul rând, în maşină vei avea nevoie de telefonul mobil, care trebuie încărcat constant de la priza de 12 V şi fixat în suportul special. În ceea ce priveşte curăţenia din interior, foloseşte accesorii auto de la PTC AUTO cum ar fi preşurile tip tavă ce reţin murdăria, plasele de portbagaj sau protecţiile din inox pentru praguri configurate special pentru modelul de maşină pe care îl conduci.

O maşină de serviciu bine întreţinute aduce beneficii atât companiei proprietare, cât şi angajatului utilizator. Durata de viaţă a vehiculului se prelungeşte prin alimentarea cu carburant de calitate, efectuarea reviziilor esenţiale la timp şi echiparea cu piese şi componente premium. În ceea ce priveşte aspectul interior şi exterior, maşina este cartea de vizită cu care te prezinţi la birou şi la întâlnirile de afaceri. Pentru îmbunătăţirea condiţiilor în care te vei deplasa atât pentru naveta zilnică, dar mai ales la drumurile lungi prin ţară, foloseşte accesoriile potrivite.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe