Loading the Amira Audio Citește articolul...

Oricât ar fi românul de bine definit de proverbul cu capra vecinului, uite că suntem capabili și de solidaritate în vremuri de criză. E ca o gură de oxigen când afli că am reușit să strângem 50.000 de euro în 48 de ore în campania #scutpentruspitale, organizată de Melania Medeleanu. O altă platformă care susține sistemul sanitar –  ajutorspitale.entreprenation.ro – a devenit funcțională în timp record, tocmai ca să poată fi creată o legătură directă și rapidă între antreprenori sau donatori generoși și responsabili și centrelele medicale care au nevoie de sprijin financiar. Dacă vrei să contribui și tu, urmează link-urile!

Cum să treci mai bine peste această perioadă tensionată

De când #StămAcasă, de dimineață până la culcare, trecem cu toții printr-o mulțime de stări, dintre care unele sunt inexplicabile, netrăite până acum. Dacă simți că nu te poți liniști sub nicio formă, dacă nu poți dormi, să știi că poți primi ajutor! O mână de oameni specializați îți oferă gratuit sprijin psiho-emoțional, ca să treci mai ușor peste această perioadă tensionată.

Dacă ești psiholog sau psihiatru, te poți alătura echipei ”Facem Bine”. Dacă ai nevoie doar de sfaturi ca să treci mai ușor peste îngrijorarea provocată de veștile zilnice, poți să citești aici câteva recomandări.

Ajutor pentru persoanele vulnerabile

Autoizolarea preventivă ne-a dat peste cap toate rutinele, va fi o experiență din care vom avea multe de învățat. Așa cum spunea o bună prietenă, ”vom redeveni oameni”. De pildă, am putea deveni mai chibzuiți cu cheltuielile și cu achizițiile. Sunt mulți dintre noi care nu au stocuri, pentru că nu au crezut că sunt necesare sau fiindcă nu au avut bani să cumpere tot ce le trebuie pentru o lună-două-șase… Un grup de voluntari din Argeș a intuit nevoia de ajutor a persoanelor vulnerabile care nu pot risca să iasă din casă pentru alimente sau alte produse de maximă necesitate. Așa a apărut operațiunea ”Cumpărături la ușa ta

Și argeșenii nu sunt singurii cu astfel de idei. Lumea care vrea și poate să ajute cu produse, servicii, poate chiar și cu idei 😊, s-a reunit pe ajutsieu.ro, unde bineînțeles că te invităm și pe tine!

Voluntari la spitalele din București

Mediciniștii au de dus greul, ei s-au organizat ca să poată fi de ajutor în Linia 1. 200 de studenți la Medicină s-au oferit voluntari în spitalele din București și câteva zeci la Sibiu, ca să îi mai degreveze pe medicii asaltați de cazurile de posibile infestări cu coronavirus. Poți să afli mai multe despre acțiunea lor aici .

Ne vedem duminică la fereastră?

Noi, ceilalți, nu putem fi de mare ajutor în prima linie, dar putem să le dăm mai puțin de furcă medicilor respectând cu strictețe recomandările. #StămAcasă e cel mai bun lucru pe care îl putem face ca să oprim răspândirea virusului. Și n-ar fi rău să luăm cu toții parte la gestul simbolic pus déjà la cale pentru ziua de duminică – vrem să ne arătăm solidaritatea, să-i încurajăm și să le mulțumim oamenilor care au grijă de noi în zilele astea.

Duminică seară ieșim la ferestre cu blițul telefonului aprins timp de 1 minut sau cu aplauze pentru medici, asistenți, infirmieri, pompierii SMURD, întreg personalul sistemului sanitar din România, pentru jandarmi, polițiști și militari, pentru vânzătorii din magazine, pentru șoferi, jurnaliști, angajați ai administrației publice, ai companiilor de utilități, ai farmaciilor sau ai unităților care produc alimente și pentru transportatori. Sperăm că n-am uitat pe nimeni 😊. Haideți să le fim recunoscători tuturor celor care ne ajută să ne ducem viața mai departe. Ne vedem la fereastră!

Playlistul lunii Martie

Și ca să încheiem într-o notă optimistă, preluăm aici un playlist special alcătuit pentru luna martie 😊. Printre hituri vei regăsi:

Can’t Touch This – MC Hammer; Don’t stand So Close to Me – the Police, All by Myself – Celine Dion; You Give Me Fever – Peggy Lee I’am Better – Missy Elliot.

Să ascultați sănătoși și optimiști!

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe