Business News
Locuri tradiționale bune pentru a lua masa de 1 Decembrie. Cât costă o porție de fasole cu cârnați la restaurantele scumpe din Capitală
Loading the Amira Audio Citește articolul...
- În acest an, Ziua Națională a României este și data la care au loc alegerile parlamentare, când este așteptat ca mulți români să vor meargă la vot.
După vot și parada de Ziua Națională, cade bine și o porție de ciolan cu fasole, alături de o țuică fiartă servite la un restaurant tradițional din Capitală.
Cele mai multe se află în zona centrală a orașului, în Centrul Vechi, unde românii, dar și turiștii străini se pot bucura de o masă tradițională în cel mai pur stil românesc cu ingrediente de proveniență locală.
Restaurante tradiționale din București faimoase
- Caru’ cu bere este unul dintre cele mai apreciate restaurante în stil tradițional din Capitală, cu o istorie de peste 140 de ani în spate, aflat în administrarea grupului City Grill, controlat de Dragoș Petrescu. Restaurantul are o cifră de afaceri anuală de peste 10 milioane de euro, iar printre clienți se află mulți turiști străini. Aici o ciorbă de fasole cu afumătură la 400 de grame costă 46 de lei, iar o fasole bătută (180 de grame) – 33,6 lei.
- Hanu’ lui Manuc, se află și el în topul preferințelor turiștilor. Restaurantul datează de la 1806 și a fost întemeiat de către Manuc Marzaian, mai bine cunoscut sub numele de Manuc Bei. Aici iahnia cu ciolan este la mare căutare.
- Hanu’ Berarilor, la rândul lui o locație de top din Centrul Vechi al Capitalei, a pregătit un meniu special de Ziua Națională care include, printre altele, fasole cu cârnați la un preț de 40 lei porția la 300 de grame.
- Sub brandul City Grill funcționează trei restaurante în Capitală, unde preparatele tradiționale se află la loc de cinste. Povestea restaurantului City Grill a început în mai 2004, în București, cu mâncăruri tradiționale și bucate de inspirație internațională. De ceva vreme, clienții pot să comande online pentru acasă mâncarea preferată la oală.
În anul 2023, restaurantele din cadrul grupului, respectiv Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Hanu’ Berarilor, Buongiorno.Italian, City Grill, dar și hotelul La Boheme, au avut peste 15.000 clienți, la o o cifră de afaceri de circa 55 milioane de euro.
Pe lângă mici, merge și o afumătură
- La Cocosatu’ este un brand faimos pe piața bucureșteană, sub care funcționează cele două restaurante ale rețelei cu specific romanesc. Primul a fost deschis în 1993, iar cel de-al doilea în 2019. Aici, pe lângă renumiții mici, fasolea cu afumătură este vedeta zilei de 1 Decembrie.
- Lacrimi și Sfinți se remarcă prin faptul că preparatele sunt pregătite cu ingrediente locale, organice – de exemplu se folosește pește de captură, păsări de curte, iar porcii și vițeii vin din ferme individuale mici. Proprietarul restaurantului este poetul Mircea Dinescu.
- Restaurantul Burebista Tradițional promovează rețete de mâncare din toate zonele țării, în inima Bucureștiului.