Termene.ro a încheiat un nou parteneriat cu Universul Juridic, din dorința de a intermedia accesul antreprenorilor la expertiza celor mai buni specialiști din zona juridică.

 

Parteneriatul dintre Universul Juridic și Termene.ro completează direcția pe care ne-am asumat-o încă de la început, aceea de a oferi suport antreprenorilor din România în toate domeniile în care ar avea nevoie

 

Noua colaborare va da acces antreprenorilor la conferințe juridice on-line, cărți, articole și opinii ale celor mai reputați avocați, juriști, executori juridici sau specialiști care au participat la redactarea legilor.

 

Asistență juridică pentru antreprenori

Antreprenorii au nevoie adesea de asistență juridică și de opinii avizate în acest domeniu.

  • Avocat – ai nevoie mereu de consultanță și de opinie din partea legalului.
  • Executor judecătoresc – ajungi să ai de-a face cu el atunci când ai de recuperat credite, când ai bani de recuperat, când ai sentințe definitive, chiar și în etapa premergătoare ajungerii în instanță.
  • Lichidator – intri în contact cu el dacă ai compania în insolvență sau dacă ai de recuperat bani de la o firmă aflată în insolvență.

 

Din păcate, am văzut de multe ori că antreprenorul se gândește că știe el mai bine ce are de făcut în loc să apeleze la consultanță și opinii avizate în domeniul juridic.

 

Adrian Dragomir, co-fondator Termene.ro:

Antreprenoriatul în România s-a dezvoltat foarte sălbatic. Noi încă nu suntem obișnuiți cu modalitatea de a face lucrurile ca la carte, de a ne lua tot timpul consultanță. Românul se gândește tot timpul la tot felul de scurtături.

 

Noi credem că e nevoie de o abordare diferită și tocmai de aceea vrem să punem la îndemâna clienților noștri expertiza juridică. Informația din Universul Juridic la care utilizatorii Termene.ro vor avea acces va fi gratuită. De asemenea, în newsletter-ele pe care le trimitem frecvent vom încerca să abordăm subiectele importante ale zilei, vom trata modificări ale legilor care au impact asupra mediului antreprenorial și modificări în Codul Fiscal, mai ales că acolo niciodată nu se termină povestea…

 

Adrian Dragomir, co-fondator Termene.ro:

Se poate întâmpla să nu vă fie de folos informația respectivă exact în momentul în care noi o vom transmite, dar o puteți păstra pentru când va fi nevoie. O puteți da mai departe către contabil, către departamentul juridic sau către avocatul vostru.

 

Parteneriatul cu Universul Juridic deschide porțile către multiple direcții de informare în domeniul juridic.

 

Editura Universul Juridic

Universul Juridic are o comunitate de peste 700 de autori și peste 15 reviste de specialitate pe care le editează. Au în portofoliu Revista Română de Drept Privat, condusă de profesorul Valeriu Stoica, Revista Română de Jurisprudență, condusă de doamna judecător Evelina Oprina, Revista de Executare Silită, editată în parteneriat cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, revista Phoenix a Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență și alte reviste și periodice de specialitate, inclusiv editarea buletinelor Curților de Apel.

 

UniversulJuridic.ro

Site-ul www.universuljuridic.ro a ajuns la mii de vizualizări în fiecare zi pentru că toate articolele publicate trec prin filtrul redacției alcătuite numai din profesioniști în care publicul are încredere.

 

Nicolae Cîrstea, fondatorul Grupului Editorial Universul Juridic:

Suntem destul de stricți cu privire la accesul autorilor noi pe site-uri sau în produsele noastre editoriale. În momentul în care primim un astfel de articol îl trecem prin filtrul redacției, care verifică corectitudinea din punct de vedere a legislației, verifică trimiterile, notele de subsol. Ne asigurăm că ceea ce a scris autorul corespunde din foarte multe puncte de vedere cu ceea ce este în vigoare la acest moment în România din punct de vedere al legislației.

 

Toți cei care contribuie la corectitudinea articolelor au experiență profesională impresionantă pentru că publicarea informațiilor pe teme juridice implică o foarte mare responsabilitate.

 

De pildă, articolele despre executarea silită au fost scrise de doi judecători: doamna judecător Evelina Oprina, co-autor al singurului tratat de executare silită care există după Revoluție în România, și domnul judecător Vasile Bozeșan, autor de cărți în domeniul executării silite și coordonator al bibliotecii de executare silită, care este editată la Universul Juridic.

 

Librăria on-line UJmag.ro

Din 2008, UJmag.ro este cea mai importantă librărie online din România cu cărți de la toate editurile de specialitate.

 

Conferințe juridice online

Conferințele Online Universul Juridic vor fi transmise LIVE pe canalele Termene.ro și oricine va putea adresa propriile întrebări. Conferințele vor avea o durată de minimum 2 ore și cel puțin trei speakeri. E de preferat ca întrebările să fie adresate din timp, înaintea conferințelor, astfel încât specialiștii să aibă timp să documenteze răspunsurile.

 

Nicolae Cîrstea, fondatorul Grupului Editorial Universul Juridic:

Speakerii noștri sunt oameni cu experiență în scris, în aprofundarea anumitor teme. Încearcă să fie la un nivel foarte înalt, să-și respecte până la urmă numele pe care-l au și reputația. Oamenii așteaptă un răspuns la o problemă important pentru ei și știu că au în față un profesor universitar, un avocat, un executor judecătoresc.

 

Conferințele pot fi adaptate nevoilor publicului. Dacă vor fi solicitări de abordare a anumitor teme, le putem pune în aplicare foarte rapid, aducând oameni reprezentativi pe zona respectivă.

 

Abonamente disponibile pentru conferințele Universul Juridic

Cei care vor să aibă acces la toată baza de date a editurii Universul Juridic își pot face abonament dacă intră pe siteul universuljuridic.ro.

 

Nicolae Cîrstea, fondatorul Grupului Editorial Universul Juridic:

În acest moment, noi vindem un eveniment cu un preț de 300 de lei plus TVA. Există și un abonament pe care l-am pregătit. Nu este popularizat decât prin ofertare directă. Este 480 de lei plus TVA/ lună. Practic, ne asumăm un număr minimum de 52 de evenimente pe an, minimum un eveniment pe săptămână, dar probabil pe platformă că vor fi peste 100 de evenimente în total, începând cu 30 martie 2020, până în 29 martie 2021.

 

De asemenea, clienții care plătesc abonament vor avea acees și la arhiva deja existentă pe site. Evenimentele LIVE vor fi urcate pe site în maximum 24 de ore de la desfășurare. Cei care doresc să renunțe la abonament o pot face oricând și se pot reabona atunci când au nevoie.

 

Conferința ”Soluții fiscale în perioada de criză”

Pe 5 mai are loc conferința ”Soluții fiscale în perioada de criză”, care îi are ca speakeri pe Adrian Bența, Emilian Duca și Adrian Luca.

 

Temele abordate vor fi:

  • fiscalitatea în vreme de criză
  • obținerea și folosirea certificatelor pentru situații de urgență
  • consecințele din perspectiva impozitului pe profit, a TVA-ului, a impozitului pe venit
  • contribuții sociale
  • beneficiarii măsurilor guvernamentale de susținere a IMM-urilor,
  • pachete de măsuri ale autorităților fiscale în domeniul impozitelor directe și indirecte pentru sprijinirea mediului de afaceri.

 

Poți vedea aici webinarul integral la care a participat Nicolae Cîrstea

 

 

 

Dacă ți se par utile informațiile de pe blogul Termene și vrei să afli când publicăm un nou articol, te poți abona la newsletterul nostru săptămânal.

Vreau să primesc newsletterul
Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe