Business News

Esența zilei, 27 decembrie. În ce țară din Europa poți cumpăra cel mai repede un imobil? România în top 10

27 decembrie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Monitorizarea începe dimineața, de la 8.00, și va continua din 4 în 4 ore până ora 22.00.

Electrolux a atras 200 de milioane de euro de la BEI, inclusiv pentru fabrica din România

Electrolux, producător de aparate electrocasnice cu sediul în Suedia, a obținut un împrumut de 200 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru a produce o serie de bunuri de consum ecologice.

Grupul va folosi creditul de la BEI pentru activități de cercetare, dezvoltare și inovare axate pe economii în centrele din Italia, Suedia, Germania, Polonia și România, scrie Economica.net.

România și Bulgaria, un nou pod peste Dunăre, între Giurgiu și Ruse

România și Bulgaria vor construi împreună un al treilea pod peste Dunăre, care va face legătura între orașele Giurgiu și Ruse, anunță agenția bulgară de presă BTA.

Acest proiect de infrastructură, estimat la aproximativ 2,5 miliarde de euro, a fost finanțat de Comisia Europeană, care a asigurat fondurile necesare pentru realizarea acestui obiectiv strategic, scrie Profit.ro.

Ce aduce anul 2025 în privința Legii contabilității

Legea contabilității a fost modificată recent printr-o ordonanță de urgență (138/2024). Astfel, printre altele au fost aduse noutăți în privința termenului de depunere a unor declarații.

Conform OUG, pentru verificarea înregistrării corecte în contabilitate a operațiunilor efectuate, lunar va trebui întocmită balanța de verificare, scrie Hotnews.ro.

Un mare retailer internaţional ameninţă supremaţia Profi și Mega Image. A ajuns la peste 50 de magazine în opt luni

Grupul polonez Zabka, prezent pe piaţa-mamă cu o reţea de peste 10.000 de magazine, a intrat pe piaţa autohtonă de retail alimentar în urmă cu circa opt luni, când a deschis prima unitate, scrie Ziarul Financiar. După prima lună, reţeaua locală ajunsese la cinci magazine, însă de atunci gigantul a accelerat dezvoltarea şi a depăşit 50 de unităţi. E vorba de magazine de proximitate modernă.

În ce țară din Europa poți cumpăra cel mai repede o casă? România în top 10

În Europa, danezii, irlandezii și suedezii au nevoie de cele mai puține salarii medii nete lunare pentru a-și cumpăra o locuință, în timp ce la polul opus se află slovenii, cehii și slovacii. Românii se află pe locul 10, reiese dintr-un raport BestBrokers.com, preluat de wall-street.ro.

Potrivit raportului, care ia în calcul salariul mediu net lunar și prețul mediu al unei locuințe de 100 de metri pătrați din fiecare țară, danezii au nevoie de 114 salarii, ceea ce înseamnă 9 ani și 6 luni. Aceștia sunt urmați de irlandezi, cu 123 de salarii, ceea ce înseamnă salariul pe 10 ani și 3 luni. Românii au nevoie de 173 de salarii pentru achiziția unei locuințe.

Depozitele românilor, creștere anuală cu peste 10%

Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut cu 2.1% în noiembrie 2024 faţă de luna anterioară, ajungând la 614.472 miliarde lei. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, creşterea a fost de 10.6% (5.2% în termeni reali), conform BNR, scrie Bursa.ro.

Depozitele în lei ale rezidenţilor, care reprezintă 70.9% din totalul depozitelor neguvernamentale, au crescut cu 2.4% în noiembrie 2024 faţă de octombrie, ajungând la 435.835 miliarde lei, în timp ce depozitele în valută exprimate în lei, care reprezintă 29.1% din totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali, au crescut cu 1.4% faţă de octombrie 2024, depăşind 178.636 miliarde lei (în euro, acestea au crescut cu 1.3%, ajungând la 35.891 miliarde euro).

Lipsesc mai multe medicamente pentru bolnavii de cancere. Cauzele discontinuităţilor, explicate de Ministerul Sănătăţii

În rapoartele transmise de Agenţia Naţională a Medicamentului au fost identificate discontinuităţi pentru medicamente oncologice cu denumirile comune internaţionale: pemetrexedum, vinblastinum, cyclophosphamidum, fludarabinum, temozolomidum, sorafenibum, pazopanib, fluorouracilum, paclitaxelum, tivozanibum, anagrelidum, vinorelbinum, clofarabinum şi calcii folinas, arată răspunsul Ministerului Sănătăţii la o interpelare a deputatului PNL Cristina-Agnes Vecerdi, consultată de Economica.net.

Motivele invocate de deţinătorii de autorizaţie de punere pe piaţă a medicamentelor cu denumirile comune internaţionale de mai sus pentru discontinuităţi sunt comerciale, motive de fabricaţie, dar și de producţie, arată Economica.net.

Claudiu Năsui: „Creșterea taxelor este deja plănuită”. Ce impozite vor fi majorate, potrivit fostului ministru al Economiei

Fostul ministru al Economiei Cludiu Năsui (USR) susţine că este deja plănuită creşterea taxelor, în ciuda promisiunilor coaliţiei guvernamentale PSD-PNL-UDMR. Năsui susţine că va creşte taxarea muncii, a PFA-urilor şi TVA.

„Creşterea taxelor este deja plănuită, chiar dacă aţi tot auzit promisiuni că nu vor creşte taxele. O să-i tot auziţi folosind termeni de tipul «reformă fiscală», «consolidare bugetară», «reaşezarea climatului concurenţial» şi toţi înseamnă, de fapt, «creşterea taxelor»”, a scris, joi seară, pe Facebook Claudiu Năsui (USR), potrivit Hotnews.ro.

România va închide peste 30 de puncte de frontieră la 1 ianuarie 2025, după aderarea la Schengen

România pregătește închiderea a peste 30 de puncte de frontieră la 1 ianuarie 2025, zi în care țara noastră va adera și terestru la spațiul Schengen, arată un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică pe site-ul ministerului de Interne.

La inițiativa Ministerului Afacerilor Interne, având în vedere necesitatea adoptării unor măsuri imediate, în scopul aplicării Deciziei Consiliului Uniunii Europene din data de 12 decembrie 2024 prin care, începând cu data de 1 ianuarie 2025, se elimină controalele asupra persoanelor la frontierele terestre interne dintre Bulgaria, respectiv Ungaria și România, se arată în Nota de Fundamentare a documentului, arată Economedia.

 

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro