Business News

Livetext Termene.ro – Știrile zilei pentru antreprenori, 3 aprilie. Șase miliardari români au intrat în topul Forbes

3 aprilie 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

ANCOM reamintește astăzi, printr-un comunicat, că un contract la distanță se încheie fără prezența fizică simultană a părților, fiind utilizate în mod exclusiv unul sau mai multe mijloace de comunicație la distanță (de exemplu, telefon, scrisoare, e-mail, aplicații online etc.), înainte și inclusiv la momentul încheierii contractuluiUtilizatorii finali microîntreprinderi, întreprinderi economice fără personalitate juridică, întreprinderi mici sau organizații non-profit beneficiază de aceleași drepturi pe care le au și consumatorii, în măsura în care nu au convenit în mod explicit să renunțe, în tot sau în parte, la aceste drepturi. Mai multe detalii aici.

România adună șase reprezentanți în topul miliardarilor lumii publicat marți de revista Forbes. Pe primul loc în top, dintre miliardarii români, este fondatorul primului unicorn românesc, UiPath, mutat între timp în Statele Unite. Daniel Dines, are o avere estimată la 2,7 miliarde de dolari.

Ion Țiriac este al doilea român prezent în clasament, cu o avere de 2,1 miliarde de dolari. Urmează cofondatorii Dedeman, frații Dragoş și Adrian Pavăl. Dragoș Pavăl are 2 miliarde de dolari, iar Adrian Pavăl a adunat o avere de 1,4 miliarde de dolari. Mai sunt prezenți în top Ion Stoica și Matei Zaharia, fiecare cu câte 1,2 miliarde de dolari. Ambii au afacerile în domeniul tehnologiei și locuiesc acum în Statele Unite. Cei mai bogați oameni din lume sunt Bernard Arnault, Elon Musk și Jeff Bezos.

Procentul șomajului în formă ajustată sezonier a scăzut ușor, la 5,6%, în luna februarie a acestui an, comparativ cu luna precedentă, însă rata șomajului în rândul tinerilor (15-24 ani) continuă să aibă un nivel ridicat, de 22,1%, potrivit datelor transmise de Institutul Național de Statistică (INS), informații citate de Profit.ro.

Dacă tot e Ziua Mondială a Petrecerilor, majoritatea angajaților care lucrează la stat vor avea o minivacanță de 6 zile în perioada 1 mai – 6 mai 2024, de Ziua Muncii și de Paște. 1 mai (Ziua Muncii) și Vinerea Mare sunt deja declarate zile libere pentru angajații la stat în Codul Muncii. În anul 2024, Vinerea Mare cade în ziua de 3 mai, iar Învierea – pe 5 mai. Iar în decembrie, Guvernul a decis ca și ziua de 2 mai să fie zi liberă pentru bugetari. Așa că bugetarii, cel puțin, vor avea o minivacanță tocmai bună de petrecut împreună cu cei dragi. Mai multe detalii ne reamintește economedia.ro.

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro