Noua unitate de producție de la Berca este una dintre cele patru unităţi de producţie specializate în producţia de cărămidă şi joacă un rol esenţial în asigurarea aprovizionării pieţei din partea de est şi sud-est a României, care reprezintă mai mult de 30% din totalul pieţei. Ceremonia de redeschidere a avut loc luni, 16 septembrie, pe platoul fabricii, situată în satul Sătuc, comuna Berca, județul Buzău.

Potrivit reprezentanților Wienerberger, evenimentul marchează un moment important în dezvoltarea companiei, care îşi propune să ofere produse şi soluţii inovatoare pentru construcţii durabile, cu un nivel de confort ridicat şi, în acelaşi timp, contribuind la un viitor sustenabil, răspunzând atât nevoilor actuale, cât şi celor viitoare ale pieţei.

Investiție de 25 de milioane de euro

Investiţia Wienerberger, de mai mult de 25 milioane de euro, folosind finanţare proprie, în tehnologie de ultimă generaţie îmbunătăţeşte considerabil calitatea vieţii, asigurând produse finite de cea mai înaltă calitate, dar şi condiţii mai bune de muncă angajaţilor din fabrică.

În plus, cărămizile produse oferă o izolaţie termică excelentă şi o eficienţă energetică sporită, reflectând angajamentul companiei faţă de sustenabilitate. Noile tehnologii de producţie din cadrul fabricii de cărămidă wienerberger de la Berca reduc consumul şi emisiile de carbon cu mai mult de 30%, contribuind astfel la protecţia mediului.

Fabrică prietenoasă cu mediul

Materiile prime utilizate sunt atent selecționate pentru a asigura sustenabilitatea și pentru a minimiza impactul asupra mediului, contribuind astfel la co-existenţa armonioasă între industrie şi natură.

„Redeschiderea fabricii Wienerberger din Berca marchează un moment important în dezvoltarea companiei noastre. Suntem mândri să continuăm să oferim produse şi soluţii inovatoare la standarde înalte de calitate şi cu un impact redus asupra mediului”, a declarat Răzvan Boşomoiu, Managing Director wienerberger România.

La eveniment au participat invitați de la sediul Wienerberger din Viena, autorități locale şi centrale, parteneri de afaceri importanți și membri ai presei locale şi naţionale, se menționează în comunicat.

 „Cu cât avem o capacitate mai mare de producție, răspândită egal în toate zonele României, cu atât prețul materialelor de construcție va fi unul mai scăzut. Cu cât materialele sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, şi lucrul acesta se întâmplă astăzi aici la această fabrică, cu atât înseamnă că românii vor avea locuinţe pe care să şi le poată permite. Încurajăm astfel de produse şi dezvoltarea de companii care să fabrice astfel de produse în România”, a declarat Radu-Ştefan Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.