Business News

Știrile zilei, 23 august. Proiecte de exploatare a mineralelor rare. Ministrul Justiției confirmă că a trimis Corpul de Control la Registrul Comerțului

23 august 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00.

Uniunea Europeană se îndreaptă spre o recoltă mai mică de porumb în acest an, după ce seceta şi canicula au devastat culturile din România, fapt care a contracarat impulsul dat de ploile ce au căzut în vestul continentului, susţin analiştii intervievaţi de Reuters, transmite Agerpres. O producţie mai mică ar putea face din blocul comunitar, care este deja un importator net de porumb, şi mai dependent de furnizori externi în acest sezon, în special în condiţiile în care UE se aşteaptă să recolteze cantităţi mai mici de grâu şi orz, care pot fi utilizate ca nutreţ pentru animale, la fel ca porumbul, anunță Economedia.ro.

Capitala este singurul oraș unde numărul de locuințe finalizate în 2023 este mai mare față de 2022. Orașul Voluntari, care cuprinde și zona Pipera, preferată de dezvoltatorii imobiliari pentru suprafețele generoase de teren, a cunoscut anul trecut un boom imobiliar nemaivăzut până acum. În județul Ilfov au fost finalizate anul trecut cu 26% mai puține locuințe față de 2022, arată datele Institutului Național de Statistică (INS) analizate de Economica.net. 

Grupul energetic austriac OMV a finalizat lucrările de foraj exploratorii la un puț amplasat în Marea Norvegiei, iar estimările preliminare arată că volumele de gaze recuperabile se situează între 30 și 140 de milioane de barili echivalent petrol, informează Reuters, citat de Profit.ro.

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea a confirmat pentru CursdeGuvernare.ro că Salrom SA a depus pe platforma europeană dedicată primele două proiecte pentru exploatarea superioară a grafitului, o materie primă aflată pe Raw Material Initiative, a UE. Valoarea celor două proiecte este de peste 445 milioane de euro. Proiectele deja depuse, împreună cu un al treilea, ce urmează a fi înregistrat în primăvară, vor putea propulsa România nu doar într-unul dintre producătorii de grafit, dar și într-un producător de materiale procesate fundamentale pentru economia verde, așa cum sunt bateriile electrice sau grafenul.

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a confirmat, joi, că a trimis Corpul de Control pentru a face verificări la Registrul Comerţului, după cum a scris Economedia încă de miercuri. Noul portal informatic a costat 40 de milioane de euro dar nu funcționează. „Am comunicat şi public, voi lua măsuri, în măsura în care beneficiarul, mediul de afaceri este afectat şi conducerea Registrului nu-şi face treaba, nu am să perpetuez acest lucru”, a afirmă Alina Gorghiu, susţinând că unele probleme legate de portalul web al Registrului Comerţului au fost deja remediate, mai scrie Economedia.ro.

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro