Știrile zilei, 19 august. Vârsta medie a populației este de 15 ani în cea mai tânără țară de pe glob. Cele mai bătrâne state au vârsta medie a populației de 50 de ani
În Articol
- Azi e luni, 19 august, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.
Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00.
-
Confirmare: deficitul bugetar ar putea ajunge la 8% în 2024.
-
Care sunt cele mai tinere și cele mai bătrâne țări de pe glob ca vârstă a populației.
Țara cu cea mai tânără populație din lume este Niger, unde vârsta medie este de doar 15 ani. Aceasta înseamnă că jumătate din populație are mai puțin de 15 ani, iar jumătate are mai mult de această vârstă. De altfel pe continentul african se află cele mai tinere țări din lume, arată analiza efectuată de Statista și citata de Curs de Guvernare. În Orientul Mijlociu și regiunile Asia-Pacific, cele mai tinere țări și teritorii au vârste medii de circa 20 până la 22 de ani, în timp ce cele mai tinere din Europa sunt mult mai în vârstă. Acestea sunt Kosovo la o vârstă mediană de 32 de ani, Albania la 36 de ani și Islanda la 38 de ani. În România, vârsta mediană era în 2023 de 42,8 ani, în creștere pronunțată, conform datelor INS: jumătate din populație are peste această vârstă.
-
Porsche preia producătorul de baterii Varta.
Producătorul german de baterii Varta a ajuns la un acord de restructurare cu creditorii săi, aducând constructorul de mașini sport Porsche printre acționari pentru a salva afacerea aflată în dificultate. Înainte de a intra în declin, Varta viza o investiție importantă în România, anunțăr Economica.net.
-
Productivitatea muncii a scăzut în zona euro.
Productivitatea muncii s-a îmbunătățit doar marginal în al doilea trimestru din 2024, sub așteptările Băncii Centrale Europene – o lovitură pentru eforturile de a aduce cât mai repede inflația la ținta de 2%. Productivitatea muncii per angajat a scăzut în T2/2024 în zona euro cu 0,4%, potrivit noilor date publicate de BCE. Aceasta urmează unei scăderi de 0,5% în primele trei luni ale anului 2024 și este peste reducerea de doar 0,3% preconizată în proiecțiile din iunie ale BCE, informează Bloomberg, citat de Curs de Guvernare.