Business News

Cea mai mare și modernă fermă de pui a grupului Carmistin a fost inaugurată în Scornicești. Planul total de investiții este de 350 de milioane de euro

7 august 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Noua fermă este parte din planul de extindere a capacităților de producție, într-un an în care Grupul derulează simultan numeroase proiecte complexe de dezvoltare, de la ferme de pui şi porc, la fabrici de nutrețuri și facilități de producție hrană, conform unui comunicat.

Investiția din Scornicești

Prin ferma de la Scorniceşti, care are o suprafață totală de aprox. 178.000 metri pătrați, Carmistin continuă procesul de implementare a unor tehnologii de ultimă generație în ceea ce privește consumul de energie termică și electrică.

Asta pentru că în cadrul fermei vor fi revalorificate resursele și deșeurilor rezultate din activitățile agricole desfășurate de companiile din Grup.

„Fermă a fost dotată, de asemenea, cu panouri fotovoltaice pentru autoconsum, ca răspuns la preocuparea grupului pentru procese de producție cât mai curate și durabile pe tot lanțul de producție hrană”, susțin reprezentanții companiei.

Scornicești este o localitatea care a înregistrat un declin după Revoluția din 1989 pentru că este localitate natală a lui Nicolae Ceaușescu.

Plan de dezvoltare de 350 de milioane de euro

Pentru ferma de la Scorniceşti, Carmistin a creat, într-o primă etapă, circa 70 noi locuri de muncă, recrutarea de personal făcându-se cu precădere din mediul rural.

„Acest nou proiect este parte din planul nostru de dezvoltare pentru următorii ani, în care Grupul Carmistin urmează să investească peste 350 milioane euro în extinderea şi diversificarea portofoliului de produse La Provincia, cu scopul atingerii unui nou obiectiv strategic: acela de a consolida Carmistin, The Food Company. O expansiune care va întări poziţia Grupului pe piaţa internă şi externă şi care reflectă, în acelaşi timp, angajamentul nostru faţă de principiile dezvoltării durabile, cu grijă faţă de resurse, oameni şi mediu”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin..

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro