Business News

Știrile weekendului, 3-4 august. Topul smartphone-urilor și care este bugetul pentru o vacanță în România

3 august 2024, de , in
Loading the Amira Audio Citește articolul...

Monitorizarea începe sâmbătă, de la 08.00 dimineața, și se continuă din 4 în 4 ore până duminică la ora 22.00. După fiecare interval de 2 ore, dacă e cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

Volumul de masă lemnoasă recoltată a scăzut, în 2023, cu 1,068 milioane metri cubi comparativ cu anul anterior, la 19,17 milioane mc (volum brut), conform Profit.ro. Pe specii forestiere, rășinoasele au reprezentat 37,5% din volumul total de masă lemnoasă recoltată, fagul 32,3%, diverse specii tari (salcâm, paltin, frasin, nuc etc.) 11,9%, stejarul 10,6% și diverse specii moi (tei, salcie, plop etc) 7,7%, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică, citate de Agerpres.

Stația Petrom – liderul pieței de distribuție a carburantului din România – de pe strada Brașov din București, monitorizată de noi,  afișează azi, 3 august, un preț al benzinei standard de 7,32 lei pe litru și un preț al motorinei standard de 7,44 lei pe litru, anunță Economica.net. Așadar, față de ziua precedentă, Petrom a redus prețul benzinei standard cu 8  bani pe litru și a menținut prețul motorinei standard. Ieftinirea este oarecum surprinzătoare pentru că ieri Petrom a scumpit benzina cu 4 bani pe litru, menținând prețul motorinei.

Numărul de interacțiuni între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere a crescut în iulie cu 35% comparativ cu luna anterioară. De asemenea, interacțiunile între chiriași și proprietari sau agenți/dezvoltatori au crescut cu 18% comparativ cu luna iulie a anului anterior (iulie 2024 vs. iulie 2023), anunță Profit.ro.

Apple și Samsung își mențin dominația pe piața smartphone-urilor în al doilea trimestru al anului, dar competiția se întețește. Chiar dacă cei doi giganți încă ocupă nouă din cele zece poziții în topul vânzărilor, Xiaomi a reușit să intre în clasament, conform datelor furnizate de Counterpoint Research, prezentat de Economica.net.

Alpha Bank România a realizat un profit net de 23 de milioane de euro în primul semestru, iar activele totale au crescut cu 6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent depăşind 4,6 miliarde euro, conform unui comunicat al băncii. Creditele nete acordate clientelei au înregistrat o creştere anuală de 9%, atingând valoarea de 3,3 miliarde de euro. Depozitele clienţilor s-au situat la 3,5 miliarde euro, marcând un avans anual de 15%, anunță Economedia.ro.

Compania OMV Petrom a anunțat astăzi Bursa de Valori București că, în conformitate cu Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din data de 25 iulie 2024, va începe plata dividendelor speciale distribuite în 2024 prin intermediul Depozitarului Central S.A. și BRD – Groupe Societe Generale, agentul de plată selectat, începând cu data de 3 septembrie 2024, către acționarii săi înscriși în Registrul Acționarilor ținut de către Depozitarul Central S.A. la data de înregistrare 12 august 2024, conform Economica.net.

Aproximativ 54% dintre turiştii români care aleg litoralul românesc susţin că şi-au alocat un buget între 1.000 şi 3.000 de lei pentru concediul din această vară, potrivit unei analize Travelminit.ro.  70% dintre respondenţi au rezervat deja sau urmează să rezerve un sejur pe litoral. În topul preferinţelor turiştilor sunt staţiunile Eforie Nord şi Sud, cu 24,4% din voturi, şi Mamaia, cu 20,7% din voturi, anunță Economedia.ro.

 

 

 

Începe să iei decizii bazate pe date
Alege una dintre soluțiile Termene.ro